Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbvidfb

zgloszenie oszusta na allegro - jakie paragrafy?

Polecane posty

Gość No mam ten sam kłopot.
Ja własnie napisałam do innego uzytkownika który brał udział w tej samej aukcji co ja z prosba o infomacje czy nie było kłopotu z przesyłką (bo wystawił pozytyw). A teraz jak bede dzwonic znowu do sprzedawcy to zamierzam nagrywac rozmowy.

Gość gupeek
erm... jesli sprzedawca wygląda OK, inni użytkownicy się nie skarżą na jego nieuczciwość i podaje Ci numer paczki, to na 99.9% paczkę wysłał, ale poczta ją zgubiła, więc to nie na sprzedawcę się wkurwiaj tylko na pocztę.

Ale On mi podaje ten nr od tygodnia i wciaz go nie mam!!!!' Wczoraj mówił przez telefon: Zona nie wysłała??? To ja Pani dzis wieczorem wysle meila z tym nr. po czym rano nic nie mam na poczcie....

Gość cbvidfb
to zaloz spor na allegro po prostu.

wciąz mam nadzieje ze jednak paczka dojdzie. Najwyzej zglosze wszystko w poniedziałek.

Gość i ja mam podobnie
Czekam na towar zapłacony 5 maja, sprzedawca nie odpisuje na moje maile.A na czym polega założenie tego sporu?

Gość cbvidfb
ja czekalam prawie miesiac, bez chyba 3 dni, i zalozylam spor. dzisiaj minal tydzien bez zadnej odpowiedzi sprzedajacego wiec zakonczylam jakos nierozstrzygniety i jeszcze w tym tygodniu mam zamiar zglosic na policje oszustwo,

Gość cbvidfb
jak wchodzisz na swoje konto, tam gdzie np mozesz wyszukac ostatnie aukcje, to zakladasz spor i piszesz co jest powodem

Gość i ja mam podobnie
dzięki poczekam jeszcze kilka dni i jeśli nie odpowie, założe ten spór, ale jak widać to nie zawsze skutkuje

Załozyłam spór. Zobaczymy co dalej.

Gość cbvidfb
niestetety, nie zawsze skutkuje, ale przynajmniej jest slad dzialania, proby rozwiazania polubownej problemu. porazka, bo allegro powinno bardziej sprawdzac rejestrujacych sie sprzedajacych.

Up. Chciałam tylko dac znać ze paczka w końcu dotarła. Podobno wysłał 4 maja ale pieczątka jest 20 maj. No i w sumie brakuje jednej sztuki czegos tam - no ale skoro wyslał, to moze dosle ta jedna rzecz.

aha, brakuje oczywiscie pewnej rzeczy, ale juz nie mam siły dzwonic i pisac do goscia. Negatywa wystawiam i juz. Mój pierwszy negatyw.

Gość ziiimmmno
taaaa, dosle napewno :)