Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fajna74

Rejestracja do lekarza dla Ciebie przez internet?

Polecane posty

Gość Fajna74

Witam wszystkich. Ostatnio słyszałam ciekawostkę, że już niedługo będzie można rejestrować się do lekarza przez internet! Podobno na razie tylko prywatnie, ale prawda jest taka, że większość z nas leczy się w prywatnych gabinetach (ja np. chodzę prywatnie do dentysty). I muszę przyznać, że takie rozwiązanie bardzo by mi odpowiadało, bo w dzień w nawale pracy często zapominam, żeby zadzwonić i się zarejestrować, a przez internet mogłabym to zrobić nawet w nocy;). Ciekawa jestem co Wy sądzicie o takim rozwiązaniu? A ja postaram się dowiedzieć czegoś więcej (gdzie i jak, itp) Pozdrawiam Was

Gość ha hahhahah hahhahaha
głupota i tyle, szybciej zadzwonie telefnicznie niz wypelnie formularz przez internet

rejestrujesz się przez internet na konkretna godź /\ przychodzisz i wtedy wypełniasz formularz

Gość Fajna74
Już wszystko wiem(dobrze jest mieć koleżanki pracujące w służbie zdrowia ;)). Portal lekarzdlaciebie.eu jest dla pacjentów i lekarzy prywatnych (na razie). Pacjent rejestrując się nie ponosi żadnych kosztów. Wpisuje swoje dane wraz z informacją na co jest uczulony, jakie leki przyjmuje, na co jest przewlekle chory itp. I potem jak już wybierze sobie lekarza może się z nim umówić na wizytę z terminarza w portalu. U nas jeden dentysta wprowadził to już w życie (niestety najbliższy termin u niego to lipiec). Dobrą sprawą jest, że mogę sobie wybrać którego lipca mi pasuje. I żebym nie zapomniała to przyjdzie do mnie mailem przypomnienie dwa dni i dzień przed wizytą. Moja koleżanka, która pracuje u niego, cieszy się z faktu,że już nie będzie musiała odbierać setki telefonów z zapytaniem: kiedy wolny termin? Tylko ciekawe czy pacjenci będą z tego zadowoleni.

Gość dhdh
nie wiem czy to Twoja stronka ;) ale pomysl fajny brakuje mi wyszkiwarki po nazwisku lekarza

Gość dhdh
no i z mojego miasta nie ma zadnego lekarza, dlaczego ?:(

Gość Fajna74
Z tego co wiem to ten serwis dopiero wchodzi w życie. Ja się zalogowałam, bo potrzebowałam do dentysty, ale pomysł też mi się podoba. A konkretnego lekarza może nie znajdzie się po nazwisku, ale po wpisaniu specjalizacji i miasta można go będzie łatwo znaleźć ( o ile wejdzie w ten serwis:)).