Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 010ciężarna010

czy odpowiednio przybieram na wadze?

Polecane posty

Gość 010ciężarna010

Jestem w 16 tygodniu ciąży, jak narazie przytyłam 3kg, przed ciążą ważyłam 56kg obecnie waże 59,2kg. I właśnie stąd moje pytanie, czy odpowiednio 'tyje', nie za dużo ? nie za mało ? I jeszcze jedno pytanie, czy kreski [rozstępy] jakie pojawiły mi się na piersiach [nie duże ale jednak są] mają szanse jeszcze zniknąć ,czy raz pojawione już zostają ? Prosze gorąco o odpowiedzi przyszłych i już doświadczonych mam. ;*

Gość gfghcddfx
ja do tego tygodnia miałam więcej zależy ile też masz wzrostu ja przed ciążą 53kg 164cm mi rozstępy na razie nie zniknęły podobno po czasie robią się bledsze lub białe nie mogę się doczekać :P

Gość gfghcddfx
ja do tego tygodnia miałam więcej zależy ile też masz wzrostu ja przed ciążą 53kg 164cm mi rozstępy na razie nie zniknęły podobno po czasie robią się bledsze lub białe nie mogę się doczekać :P

Gość gfghcddfx
najwięcej wyszło mi rozstępów po porodzie :) więc jeszcze wszystko przed tobą :)

Gość idel
ja do 20 tyg bylam 2 kg na minusie a potem tygodniowo przybieralam po kg masakra w efekcie 27 kg przytylam tragedia, a rozsepow wysyp bedziesz miala na sam koniec ciazy jak sie brzuch obnizy i one nigdy nie znikna co najwyzej stana sie mniej widoczne

Gość 010ciężarna010
Nie można tym rozstępom jakoś zapobiec? Mój wzrost to 169cm.

Gość dobry krem
można zminimalizować ryzyko wystąpienia rozstępów- ale nikt Ci nie zagwarantuje, że się nie pojawią. Ale jak widzisz, że już teraz się pojawiają to kup dobry krem na rozstępy albo zwykłą oliwkę dziecięcą i smaruj skórę. Ja jestem w 17 tc i mam 4,5 kg na plusie

Gość mhjkg,mjk
idel nie strasz ja jestem po dwóch ciążach a na brzuchu nie mam żadnych rozstępów. myślę że ok wagowo

Gość gfghcddfx
idel ma rację na piersiach z reguły pojawiają się na początku potem idą dopiero pod koniec i to z zaskoczenia :P a najlepszy zonk jest po porodzie :P

Gość 010ciężarna010
Od miesiąca po wieczornej kąpieli smarue się dziecięcą oliwką a co rano mleczkiem nawilżającym, kolejne rozstępy jak narazie sie nie pojawiają, ale te co już powstały nadal są.

Gość idel
a noo mam racje przekonalam sie na wlasnej skorze do 34 tyg mialam moze z 4 rozstepy a na sam koniec jakby mi ktos brzuch przeoral;-) i ktos tez ma racje zalezy od genow jedna moze skore natluszczac,smarowac i cudowac a i tak rozstepy sie pokarza a druga moze nie robic nic i nie bedzie miala rozstepow,a tak naprawde to zawsze najwazniejsze zeby dzieciatko bylo zdrowe a rozstepy z czasem zblakna to tylko rostepy

Gość 010ciężarna010
zgodze się z tym ,że rozstępy mogą być sprawą henów, bo moja bratowa urodzila 25 kwietnia.br i ani na brzuchu ani na piersiach nie ma rozstępów ,jak narazie prawie miesiąc po ciąży jej się nie pojawiły, ale musze zauważyć fakt ,że jest ona 'dość sporej masy' ;D

Gość marien21
Witam was Kobietki! czytajac teraz Wasze wpisy a zwlaszcza wpis 010ciezarna010 tez zaczelam sie martwic. Jestem takze w 16 tygodniu ciazy i jak dotad przytylam tylko 1kg.. dodam iz jem normalnie, staram sie zdrowo gotowac i nie odmawiam sobie niczego na co mam ochote.. moj gin powiedzial ze dopoki malenstwo rozwija sie prawidlowo i przybiera na wadze to mi tez nic nie bedzie aczkolwiek dziwi mnie to i zarazem troche niepokoi.. co o tym sadzicie?