Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamiidziesobieparkiem

WYPADANIE WŁOSÓW < ŁYSIENIE

Polecane posty

nie ma tutaj osob z problemami włosóww?? opowiedzcie co wy stosujecie na wypadanie

nie ma tutaj osob z problemami włosóww?? opowiedzcie co wy stosujecie na wypadanie

Gość heeeehhhhe
Może nie oszust, ale zapłacić za nazwę powszechnie dostępnego preparatu to głupota, tym bardziej, że to, co się sprawdza u jednej osoby absolutnie nie musi się sprawdzić u innej.

własnie dlatego mnie to dziwiło, szkoda ze ta osoba nie chce pomagac bezinteresownie :D

Gość kamikkamik
A wiesz, czym jest spowodowane Twoje łysienie? Hormony (tarczyca, łysienie androgenowe)? Anemia? Ciąża? Odstawienie tabletek anty? Niedobory żywieniowe?

Wiesz co porpostu włosy sa zniszczone nadmeirnym farbowaniem ,prostownica. Ok 2 lata temu miałam całe rozjaśniane w warunkach domowych i dziwie sie ze przez okres 2 lat praktycznie nie rosną, nie wiem co jest przyczyną, czy ten rozjaśnjiacz mógł az tak uszkodzic mieszki włosowe zeby wstyrzymac ich porost na 2 lata

ile kosztuje ten folixin ?

Gość kamikkamik
Taki problem to nie problem, niektórzy mają dużo gorzej ;) Próbowałaś stosować olejki indyjskie (w przypadku takich problemów najlepiej sprawdza się Sesa, na drugim miejscu Khadi)? I wcierki Aloevit, Radical, Jantar (można też zrobić samemu, chyba sklep "Zrób sobie krem" ma ciekawe skłaniki liposomowe do tego). A z suplementów coś typu Humavit na włosy (daj sobie spokój z tym "Follixinem", nigdzie nie ma składu tego czegoś, w aptekach nie sprzedają, pewnie to w ogóle do użytku nie powinno być dopuszczone, zresztą: http://www.samosia.pl/pokaz/328759/lysina#odp_14484584). I pokrzywa do picia :)

POkrzywe właśnie zaczęlam pic pare tyg temu, do tego brałam tabletki z biotyną hapantoten, ale nie byalam w tym systematyczna , niestety moja wina, oraz stosuje seboradin wcierkę we włosy na wypadanie, a dalej sa takie rzadkie i nijakie :( wydaje mi sie ze w oogle nie powinnam farbowac, ale w moim mysim kolorze wygladam dosc przecietnie :D a ty tez miałas problem z wypadaniem? poradziłas sobie z nim tymi metodami ?

czytam własnie o tym folizinie rzeyywiscie 160 zł za skrzyp i witaminy hahah :D

Gość kamikkamik
Ja łysieję z powodu nadmiaru androgenów, i u mnie takie rzeczy jak wymieniłam niewiele pomagały, a wypróbowałam chyba wszystko. Jedyne, co trochę działało to minoxidil (ale też po pewnym czasie przestał) i ciut właśnie olejek Sesa. Ale jakiś rok temu trafiłam tu: http://213.218.125.35/forum/showthread.php?t=470275, zaczęłam łykać te ziółka na prostatę :D i obecnie rzeczywiście jest już dużo, dużo lepiej. A co do farbowania to nie myślałaś o hennie? I farbuje, i jednocześnie odżywia włosy :)

nie myslałam o hennie jeszzce, jestem ciekawa i na pewno dowiem sie wiecej na ten temat :) zastanawiam sie nad tym olejkiem ktory poleciłas, wiodze duzop pozytywnych opinii na forach, Odnoscie twojego łysienia androgenowego , nie zapisał ci lekarz jakis hormonów ktore poprawiłyby gospodarkę hormonalna?

Gość kamikkamik
Zapisał, zapisał :) Brałam jakiś czas Diane, i rzeczywiście pomagało, ale po pewnym czasie zaczęła się buntować wątroba, dlatego właśnie rozpoczęłam poszukiwania jakiś innych sposobów na obniżenie tego dziadostwa.