Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nastolatka.

wiersze ..

Polecane posty

Wczoraj stwierdziłam, że do niczego się nie nadaję. Rysowanie mi kiepsko wychodzi, śpiewać umiem ale za bardzo się denerwuje przed publicznością, tańczyc nie umiem, na siatkówke jestem za mala.. I zaczęłam pisać wiersze. Napisalam na razie 2 . Nie są one świetne , ale jak na pierwsze dwa wiersze w życiu chyba nie jest aż tak źle, co uważacie ? "wiosenna melancholia" Kiedyś wszystko miało sens, a teraz ? Teraz całe zycie to bezsens. Kiedyś... Kiedyś było pięknie, radośnie, lubiłam przyglądać sie wiośnie, a teraz ? Teraz wszstko wydaje się szare, cała zieleń zniknęła w cieniu. Gwiazy są szare a niebo ponure, na mej twarzy nie ma juz uśmiechu. Pewnego razu usłyszałam słowa: "Melancholi i depresji powiedz : nie dziś kochana, nie dziś!" Lecz to były monotonne slowa. "zawsze Ty" Gdybym mogła cofnąć czas nikt by nie rodzielił nas. Nie spię całe noce dnie bo wciąż chcę przytulić Cię. W mojej głowie tylko Ty, ciągle liczę dlugie dni, gdy Cię nie ma , w oczach łzy w moim sercu zawsze Ty!

Gość Pakokokok28
Gdy sam byłem nastolatkiem lubiłem takie dziewczyny jak ty:)

Gość dyrdymałek978
słabiutkie; jednak do niczego sie nie nadajesz

Banalne rymy, nudny rytm, brzydka budowa. Bardzo proste te wiersze, jeśli jedne z pierwszych to pisz więcej, jeśli to owoc długotrwałego związku z poezją to daj sobie spokój.

nie, naprawdę nigdy wcześniej nie pisałam. Chyba raz PRÓBOWAŁAM bo w szkole musieliśmy napisać obowiązkowo .. Nie lubiłam poezji, nie ruszają mnie inne wiersze i nidgy nienawidziłam recytować. Ale gdy sama próbuje tworzyć t coraz bardziej to lubie :P

dlaczego tragikomiczna ? i na naukę nie narzekam, uczę sie wystarczająco , ale nie będe kazdego wolnego czasu poświęcać na naukę ..

Gość krystian z malborka
to poświęć go kurwa panu bogu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szczerze... nie podobają mi się nic a nic. 🖐️ Może spróbowałabyś pisać wiersze wolne? Są łatwiejsze :classic_cool:

omg, i się zaczyna.. Nie mam zamiaru całego dnia siedziec w kościele ani przed książkami .. Kiedyś tanczylam ale to dlatego, że tata mnie zapisał, później trenowałam gimnastykę ale nie miałam czasu, bo teraz mam inny plan lekcji, robiłam bransoletki z muliny ale to męczące i boli od tego kręgosłup i dłonie.. śpiewam w chórze, ale to 2 razy w tygodniu i i tak nigdy żadną piosenkarka nie zostanę :o

"No i się zaczyna" założyłaś temat, prosiłaś o wypowiedzi, to są - zadowolona? A to w stopce... to celowe? :D :D

miał być link ale coś sie chyba nie tak zrobiło :p nie znam się na tym bo nigdy nie ustawiałam stopki

Sztukę pisania możesz sobie wyrobić z czasem, najlepiej czytając poezję innych. Chodzi o to by nauczyć się przelewac myśli i uczucia na papier. Jeśli masz dobrą wyobraźnię i jesteś wrażliwa to możesz pisać dobre wiersze, tylko musisz ćwiczyć. Talent to nie wszystko, ludzie uważani za wielce utalentowanych w wielu przypadkach cwiczyli swoją sztukę bardzo długo.

spojrzalem na niebo widzialem blask slonca , bylo to piekne , myslalem ze pekne , siedzialem , myslalem , niebo wachalem tak bardzo ze sie zatkalem , a wtedy jak by z nieba spadlo kowadlo i w noge dostalem i w noge dostalem a ten kto napisze ze w glowe to na nia mu nasikalem

i chcialam opinie co do wierszy a nie teksty typu "zajmi się nauką albo bogiem " :/

leny11 -- śmieszny jeste s :P a Marek10111 - dzięki za tą opinię ;) Wrażliwa jestem aż za bardzo :/ z wyobraźnią gorzej ale będę ćwiczyć :)

Nie zawsze dostajesz to czego chcesz. Ciesz się że jeszcze Cię nikt tu nie zbluzgal. Powodzenia z pisaniem

nastolatka jestes smieszna jak twoje wiersze tak samo jak w moim wierszu slowa trzy pierwsze ,

O ile wiem, na forum piszesz TY, więc poznaję część ciebie:P a żadna ze znanych mi osób, niektórych bardzo wrażliwych, nie przyznawała, że taka jest. Bo to dla nich coś osobistego, intymnego, i krępuje ich, że ludzie to widzą.

nie ważne, nie chce się tu z nikim kłócić i robić o sobie złego zdania, co juz trochę się wyrobiło.. Poprostu nie lubię gdy ktoś widząc jeden mój wpis, wyzywa mnie , wyśmiewa itp. Dlatego się tak buntuję, bo nie chcę byc traktowana jak jakaś guwniara:( A ja nie uważam, że jestem piękna i wrażliwa, ale tak mówią mi inni .. Którzy znaja mnie conajmniej 2 lata.

Nie chciałam, żeby wyglądało to tak, jakbym się chciała kłócić;) zdanie o tobie wyrobiło się w dużej części po założeniu tematu z fotoblogiem. A ty nie musisz być tak łatwowierna:) mi też mówią, że jestem ładna, mam duże oczy, długie nogi, jestem taka a taka, sratatata, ale to nie znaczy, że w to wierzę:P

Gość myoooooomyy
Jeżeli to są Twoje pierwsze wiersze to całkiem niezle. Ja też piszę wiersze i powiem Ci, że nie zawsze mi wychodzą, ale lubię pisac. Melissandre co ty pierdolisz? :o Ja też jestem osobą wrażliwą i często piszę na forum moje wiersze żeby poznac opinię innych osob, piszę to anonimowo. Większosc poetow to byli ludzie wrażliwi, więc jeżeli Twoja teoria byłaby prawdziwa to nikt nawet nie wiedział o ich istnieniu.