Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bubu1407

Ból kręgosłupa

Polecane posty

Witam Mam 27 lat i strasznie od ok. roku boli mnie kręgosłup, zrobiono mi RTG i wyszło: Tarcza międzykręgowa L5-S1 nieco zwężona, lekarz stwierdził że to nic poważnego. Miesiąc po badaniu złapał mnie silny ból w prawej pachwinie, taki że nie mogłam dwa dni stanąć na nogę i byłam na silnych czopkach przeciwbólowych. Dostałam skierowanie do ortopedy który dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny miednicy. Mam go za dwa dni (piątek)- po 4 m-cach czekania;/ Strasznie się denerwuję, nie samym badaniem jak wynikiem.... Czy ktoś z Was ma może podobne objawy, czy ktoś wie co może być przyczyną tych bóli? (Ból w kręgosłupie jest czasami tak ostry, że mam problem ze zgięciem się by np. odwiązać sznurówki;/). Na skierowaniu lekarz napisał rozpoznanie: Coxalgia dex lub Dyskopatia. Czytałam troszkę w necie i objawy mi pasują :( Strasznie się boję :(

hmmm mam 165 cm wzrostu, ważę 58 kg więc nadwagi nie mam. Braku ruchu też nie mam, co prawda mam pracę 8 h siedzącą ale po pracy codziennie spaceruję i to są spacery bardzo długie.Do pracy też chodzę pieszo. Więc w moim przypadku to chyba ina przypadłość....:(