Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lysenna

Prośba do mam - badanie!

Polecane posty

Gość Lysenna

Zwracam się do was, kochane mamy, bo wiem że was tu sporo. Byłabym głęboko wdzięczna za pomoc w postaci wypełnienia ankiety dotyczącej stresu - wystarczy 10, 15 minut. Prowadzę badania do pracy magisterskiej, której temat jest określony również moimi zainteresowaniami - a mianowicie sytuacją kobiet które posiadają malucha zdiagnozowanego onkologiczne. Potrzeba jest mi grupa kontrolna dla porównania wyników - a mianowicie mamy zdrowych dzieci. I tu własnie ta wielka prośba do was. Ankieta jest anonimowa, nie zajmie wiele czasu. Dodatkowo, jeśli chcecie poznać swój poziom poszczególnych rodzajów stresu oraz style radzenia sobie z nim - chętnie udzielę informacji zwrotnej po zebraniu ankiet i obliczeniu wyników. W tym przypadku proszę o krótkiego emalia na adres jannet@vp.pl z godzina wypełnienia i wiekiem (w celu identyfikacji ankiety). Ankieta dla grupy kontrolnej znajduje się pod tym adresem: http://moje-ankiety.pl/respond-26009.html Oczywiście, jeśli któraś z mam chorego maluszka tez zechce zasilić badania swoim doświadczeniem, będę wdzięczna. W tym przypadku adres to: http://moje-ankiety.pl/respond-25903.html (rożni się wyłącznie dodatkową informacja o diagnozie). Mam nadzieję, że nie rozpisałam się za bardzo - ale wolałam wszystko wyjaśnić. Na wszelkie pytania, wątpliwości odpowiem, a za każda okazaną pomoc pięknie dziękuję.

Gość paplitos
Proszę.

Gość Lysenna
ślicznie dziękuję!

Gość Lys
Tak, mój promotor.

Gość rozaliaaaaaa
zrobione :-)

Gość małgiiiii80
i jaaaa tezzz

Gość małgiiiii80
i jaaaa tezzz

Gość jcpenny
wypełniłam, chociaż pare pytań było dla mnie niezrozumiałych

Gość Lys
Jesteście naprawdę cudowne dziewczyny - nie liczyłam na taki odzew! Wielkie i stokrotne dzięki!

Gość socjolożka z doświadczeniem
Ten kwestionariusz jak słusznie wyżej ktoś zauważył nie spełnia podstawowych warunków jakimi powinno cechować się takie narzędzie badawcze. Pytania są niejednoznaczna, nie są oczywiste, mogą się wzajemnie wykluczać itp. Itd. - długo by wymieniać. Wstyd, że "za chwile magister" takie bzdury "tworzy" :o

Gość Lys
Obawiam się, że to nie ja stworzyłam ten kwestionariusz :) Testy są już od dawna w obiegu, dostępne w pracowniach metodologicznych. więc na ten zarzut naprawdę ciężko mi odpowiedzieć :)

A nie powinnaś w pracy używać kwestionariusza własnego autorstwa? Z ciekawości pytam ;) co to za uczelnia? Możesz powiedzieć?

Gość Lys
Można używać własnych narzędzi, ale żeby zrobić rzetelne i trafne, trzeba spooro pracy - m.in. wstępne badania, obliczenia i tak dalej. Trwa to dość długo - niestety. Chciałam nawet tak zrobić, żeby stworzyć narzędzie bardziej przystosowane - ale odradzono mi, głownie ze względu na to ile wymaga to zachodu. Jak najbardziej można używać kwestionariuszy już stworzonych, jeśli prawa autorskie na to pozwalają. Niektórzy udostępniają je dla ogółu, inni tylko przez pracownie metodologiczne (płacz i płać :)), od innych można uzyskać zgodę tylko na drodze kontaktu z autorem. Ja swoje zamawiałam przez pracownię powiązaną z uczelnią, jak zresztą prawie wszyscy - od tak ich kupić nie można, chyba że masz dyplom lub (w przypadku magistrantów) zgodę promotora. Tak to wygląda na UG - nie mam szczerze mówiąc pojęcia, czy bardzo się to rożni od innych uczelni. Ja używając kwestionariuszy z prawami autorskimi mogłam dodać jedynie pytania o dane demograficzne - niestety zmian wprowadzać w nich nie można.

Hmmm to fajnie w sumie bo u nas nie można. Wszystko sama musiałam robić, a do kwestionariusza musiałam poprawki wnosić miliony razy ;) nikt by u nas też, tego kwestionariusza nie puścil w pracy licencjackiej czy magisterskiej, ale my absolwenci socjologii mieliśmy być specjalistami w tym fachu więc może dlatego? Jak pisałam prace na pedagogice to wymogi były inne to fakt ;)

Gość Lys
Na pewno są różnice - nie mam pojęcia jak jest na socjologii, ale domyślam się że macie na to jakiś większy nacisk - jak sama mówisz, milion poprawek. Mniej więcej tak by to pewnie wyglądało w moim przypadku, dlatego każdy po kolei, na czele z wykładowcami mi to odradzał. :(

Ale u nas nie było mowy o korzystaniu z kwastionariusza stworzonego przez kogoś innego :o A wymogów do kwestionariusza mieliśmy co nie miara faktycznie... Ten z którego Ty korzystasz już by odpadł ze względu na długość ( między innymi ) - w końcu jako przyszli dociekliwi badacze mieliśmy szanować cenny czas respondenta :) mój kwestionariusz w 1 wersji miał 28 pytań , w ostatecznej 11 w tym demograficzne ;) ale nasze kwestionariusze miały być odzwierciedleniem hipotez badawczych także gdyby zadać pytań więcej to wyszłaby encyklopedia :p a pochwal się jakie Ty stawiasz hipotezy w pracy? Czego masz zamiar dowieść? Tak w ogóle to powdzenia życzę ;)

Gość Lys
Dziękuję, dziękuję :) Problemami badawczymi się podzielę jak tylko zamknę ankiete, żeby nie wpłynąć za bardzo na wyniki. Ale to już wkrótce, bo idzie oszałamiająco szybko. Nie myślałam, że chodzi o długość, przyznam szczerze - prawdę mówiąc, według naszych standardów to jest baaaardzo krótkie badanie, bo składają się tylko z dwóch kwestionariuszy. Uzgodniliśmy tak z promotorem, żeby był mniejszy opór przy wypełnianiu własnie :) Normalnie można spotkać, 3, 4 testy, bywało więcej. Na jednym w żaden sposób nie mogłabym zrobić korelacji ani napisać na nim pracy :)

Heh no my musieliśmy zrobić coś z niczego ;) Będę tu zgalądać także napisz po zakończeniu badania jakie są hipotezy i jak wstępnie wypadło badanie ;)

Gość globmistrz
Analizy statystyczne do prac dyplomowych ONLINE Pełna obróbka danych ankietowych (wykresy, charakterystyki liczbowe, korelacje), analizy statystyczne wyników badań, weryfikacja hipotez, pomoc w statystycznym formułowaniu problemów badawczych. Pomoc odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, szybko, wygodnie, a co najważniejsze z gwarancją najwyższej jakości świadczonej usługi. Jestem magistrem matematyki stosowanej, od 7 lat zajmuję się wykonywaniem statystyk do prac, obróbką i analizą danych. Zapraszam gg 4593140 globmistrz@tlen.pl analizy-statystyczne.host77.pl

Gość Lys
Oczywiście dam znać:)