Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana19910

zołte wlosy po farbowaniu!!!!

Polecane posty

Gość załamana19910

witam! kupilam sobie wczoraj farbe jasny blond a wyszedł mi zolty!! calkiem inny niz na opakowaniu!! :( jestem załamana, od wczoraj myje wlosy szamponem do wlosów rozjasnianyc i blond (taki fioletowy) troche schodzi, ale nie do konca ;/ poczytalam tez o jakis srebrzykach i plukankach, ale boje sie juz sama eksperymentowac... czy fryzjer zrobi mi jakas plukanke, zeby zniwelowac ten kolor???

Najlepsza jest genicjana(takie dla dzieci)dajesz pare kropel do miski(letnia woda)i pluczesz-robiłam tak przez lata🖐️ Zadne płukanki,szampony fioletowe nie zdawały egzaminu;-)

Płukankę możesz zrobić sama. Ale radzę jednak wybrać się do fryzjera, być może konieczne będzie położenie rozjaśniacza.

Gość fefwfwf
kazdy blond wychodzi żółty albo zaraz po farbowaniu albo jak zaczyna sie zmywac czyli po 2-3 myciu kupuj farby fryzjerskie zamast tych z drogerii

Gość załamana19910
mialam wczesniej blond i uzywalam tego szamponu i ladnie mi rozjasnial wlosy, trafilam na beznadziejna farbe :( mam taki sloneczny blond z domieszkami zoltego lub zolto - pomaranczowego koloru

Farbowany blond jasny to najgorsze co moze byc, mi tez sie stale wydawalo ze sa zolte i brzydkie a o to nie trudno. W koncu wybielilam farba srebrzysty blond, ale tak mi wlosy zniszczyla, ze zrobilam na ciemne podcielam koncowki i teraz zapuszczam naturalny kolor i lecze odzywkami.

Gość marabka
Zawsze trzeba brac poprawke na kolor wlosow z opakowania , dwa tony ciemniejszy.Jasny blond to natura na poziomie 8 wiec wlosy na bank wyjda w cieplym odcieniu, czli zolte.

Gość marabka
Dziewczyny, czy to farba ze sklepu czy do uzytku w salonach , jasny naturalny blond zawsze wyjdzie zloty....polecam maske joanna jagodowa, polecam wszystkim klientkom poniewaz ma dzialanie odzywcze , a plukanki i szampony ogolnie dostepne powodują iz włos staje sie szorstki trudny do rozczesania...

Gość załamana19910
ale zniwelowac przeciez ten odcien mozna.. nie chce platyny ale zoltego tez nie.. mialam taki ladny szampanski blond.. a teraz ehhh

Gość załamana19910
pojde do fryzjera zapytam czy plukanke zrobi, jesli nie to szampon musi pomoc, inaczej zalamka ;((

Gość załamana19910
ona to ma normalne w przeciwienstwie do moich ....

Gość marabka
to dlaczego nie kupilas odcienia szampanskiego? np 9,02. Kazda farba ktora bedzie miala koncówke 2 bedzie kolorem opalizującym,(zawiera pigment fioletowy) Jezeli polozysz teraz farbe ktora bedzie posiadala pigment fioletowy to zniwelujesz ten zloty....ale to juz duuza ingerencja we wlos. Radze nastepnym razem polozyc na wlosy farbe 9,02 np z allwaves...mozna zamowic na allegro.

Gość marabka
Jezeli chodzi o dziewczyne ze zdjecia to ma modny kolor w tym sezonie:) Marta z M jak miłośc ma kurczaczkowy, masakra, tragedia:)

Gość załamana19910
taki mam... taka zolc wlasnie...troszke jasniejsze bym wolala jednak;d nie wiesz moze czy fryzjerka zrobi plukanke? czy raczej takich zabiegow nie ma?

Gość marabka
sa takie zabiegi ale naprawde polecam zniwelowac maska .... za chwilke przesle link. Nie kosztuje duzo, a moze pomoc, przez miesiac sie pomeczysz a pozniej polozysz farbe nowa i bedzie dobrze. Płukanka nie jest trwała zmywa sie po kilku myciach w dodatku zwroc uwage na to ze calyczas zachodzi proces utleniania wlosa i bedzie zolk a gdy bedziesz miala swoja maske to wedlug uznania bedziesz stosowala. Czesto fryzjerzy uzywaja wlasnie takich masek w swoich salonach:)

Gość załamana19910
dziękuję ;)

Gość marabka
To co Ty masz troszke ma inny efekt, nie mozesz tez za czesto uzywac bo wlosy zobia sie niebieskie szare albo bure:)Po tym wloski zle sie rozczesuja na pewno po szamponie nie wiem jak ta odzywka:) Sprobuj najpierw sama cos z tym zrobic zanim udasz sie w ostatecznosci do fryzjera:)

Gość załamana19910
po odzywce sa mile w dotyku i miekkie ;) zrobie jak mowisz ;) dziekuje ;)

Gość zajęteeeeeeeeeee
A słyszałaś o takim czymś jak colorance Goldwella? Kosztuje to około 30-40zł + kilka zł woda do rozrobienia, nakładasz jak farbę (tyle że na mokre włosy), ale farbą to nie jest. Jak wybierzesz któryś z zimnych odcieni 9 albo 10 (np 10P) to bardzo ładnie zniweluje tą żółć :) I dodatkowo odżywi włosy, nada im blasku, wyrówna kolor. Stopniowo później się zmywa, ale bardzo powoli :) Ja nie wyobrażam sobie już rozjaśniania bez koloransu, poleciła mi to zaufana fryzjerka :) Znajdziesz to w sklepach fryzjerskich, chociaż ja musiałam się troszkę naszukać żeby znaleźć.

Gość załamana19910
nie słyszalam... ale byłam dzis u fryzjera zrobic plukanke z fioletu.. sama sie balam. Zaplacilam 5 zł i juz tak zoltego koloru nie mam :DDD fryzjerka mowila ze trzeba to co jakis czas powtarzac, bo niestety to nie jest na stałe, ale trzeba tez uwazac zeby wlosy fioletowe nie były.. miejscami mam troche fiolet, mimo ze dałysmy malo tej substancji, ale jetsem zadowolona. Kolor nie jest juz taki zolty ;) z czasem zejdzie na ładny blond ;))

Gość marabka
:) oj nie ma sie co bac , jak sa za bardzo fioletowe to wystarczy zmyc szamponem lekko zanim wysuszysz:)Pozdrawiam

Gość gość
Musisz zniwelować odcień kolorem przeciwstawnym najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji są balsamy koloryzujące one jednocześnie koloryzują włosy i pielęgnują więc można stosować dowolnie a przy okazji sobie zregenerujesz włosy ja osobiście polecam riflessi http://www.vitalitys.eu/pl/40-balsam-koloryzujacy balsam ten jest jak odżywka, farba i nabłyszczacz w jednym. Jeżeli chcesz lekko odświeżyć kolor trzymasz rutko jak chcesz mieć kolor mocniejszy i trwalszy trzymasz długo ok 30min jak chcesz zafarbować włosy trzymasz ponad 45min zawsze efektem jest połysk na włosach.