Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuno2506

escapelle-okres;/

Polecane posty

Gość nuno2506

w tamtym miesiacu wzielam escapelle ( 36 h po, 17 dzien cyklu) okres dostalam 5 dni wczesniej niz powinnam. no i teraz powinnam miec okres i go nie mam!! czy ta tabletka jakos mogla mi zmienic cykl? boje sie. prosze o odp

Gość saghsa
tak, tableta rozlegulowuje cykl. u mnie miesiaczka pojawila sie ponad tydzien wczesniej niz powinna. taka dawka hormpnuw zawsze ingeruje w uklad hormonalny

Gość saghsa
hormonów oczywiscie! przepraszam za blad

Gość nuno2506
ale tylko pierwszy okres mialas wczesniej czy kolejne tez mialas inaczej niz powinnas?

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość nuno2506
dziewczyny dalej nie mam okresu... zrobilam 2 testy-negatywne.. czy ktoras z was miala podobna sytuacje?? prosze o odpowiedz

Gość gość
18 lipca współżyłam z moim chłopakiem niestety pękła nam prezerwatywa ;c . Zażyłam tabletkę escapelle po jakiś 44 godzinach od stosunku. był to 8 dzień cyklu. Powinnam dostać teraz okres jednak on się spóźnia. Czy mam się o co obawiać? Może jest to wywołane stresem i tym że dzisiaj dostałam lekką infekcję grzybiczą? Wspomnę jeszcze że mam nisko osadzoną, twardą szyjkę macicy i w sumie czuje się jakbym była przed miesiączką.

Gość gość
Po takim bzykaniu wszystko możliwe.Jak główka nie myśli to cipka dostaje prezent.