Nikki22 0 Napisano Maj 17, 2012 Zdrową dietę ustaliłam sobie sama, wyliczyłam odpowiednią ilość dziennych kalorii, zdrowe zasady, ruch, dużo wody. Planowo powinnam jeść 5 posiłków dziennie. Jednak mój tryb życia jest dość nieregularny, jestem studentką, czasem wstaję o 7 rano, czasem o 12. W tym drugim przypadku- mam sobie odpuścić jakiś posiłek, i jeść co 3 godziny (13.00, 16.00, 19.00) czy wręcz przeciwnie, skrócić czas między posiłkami do 2 godzin (13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00), tak żeby zmieściły się odpowiednie posiłki i wyszła odpowiednia wartość kaloryczna całego dnia? Bardzo proszę o odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kimczi 0 Napisano Maj 17, 2012 ja rowniez postawilam na mniejsze i czestsze posilki. Planowalam jesc 5 posilkow dziennie i czasami wychodzi mi ich rzeczywiscie 5, a czasami 4 i chudne. W tygodniu kiedy jestem w pracy, mam przerwy o okreslonej godzinie itp jest latwiej. W weekend rowniez wstaje roznie i wtedy nie zmniejszam przerw miedzy jedzeniem tylko jem po porstu co 3-4 h. (czasem nawet rzadziej z czego nie jestem zadowolona, ale roznie wiadomo jak jest) :) Ponoc przerwy miedzy posilkami nie powinny byc mniejsze nic 2 h i nie wieksze niz 4h. Powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Snogii Napisano Maj 20, 2012 ZAPRASZAM NA WWW. RAJKOBIETY.PL FORUM DLA KOBIET Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach