Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikki22

Regularność posiłków w diecie

Polecane posty

Zdrową dietę ustaliłam sobie sama, wyliczyłam odpowiednią ilość dziennych kalorii, zdrowe zasady, ruch, dużo wody. Planowo powinnam jeść 5 posiłków dziennie. Jednak mój tryb życia jest dość nieregularny, jestem studentką, czasem wstaję o 7 rano, czasem o 12. W tym drugim przypadku- mam sobie odpuścić jakiś posiłek, i jeść co 3 godziny (13.00, 16.00, 19.00) czy wręcz przeciwnie, skrócić czas między posiłkami do 2 godzin (13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00), tak żeby zmieściły się odpowiednie posiłki i wyszła odpowiednia wartość kaloryczna całego dnia? Bardzo proszę o odpowiedzi.

ja rowniez postawilam na mniejsze i czestsze posilki. Planowalam jesc 5 posilkow dziennie i czasami wychodzi mi ich rzeczywiscie 5, a czasami 4 i chudne. W tygodniu kiedy jestem w pracy, mam przerwy o okreslonej godzinie itp jest latwiej. W weekend rowniez wstaje roznie i wtedy nie zmniejszam przerw miedzy jedzeniem tylko jem po porstu co 3-4 h. (czasem nawet rzadziej z czego nie jestem zadowolona, ale roznie wiadomo jak jest) :) Ponoc przerwy miedzy posilkami nie powinny byc mniejsze nic 2 h i nie wieksze niz 4h. Powodzenia :)

Gość Snogii
ZAPRASZAM NA WWW. RAJKOBIETY.PL FORUM DLA KOBIET