Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carmen258258

Czy mogłam zajść w ciążę ?

Polecane posty

Gość carmen258258

Uprawiałam seks z moim chłopakiem dzień po okresie (krwawieniu miesiączkowym) Mieliśmy zabezpieczenie (prezerwatywa) jednak on doszedł we mnie wszystko znalazło się w prezerwatywie.Prezerwatywa na pewno się nie ześlizgnęła ani nic z tych rzeczy.Mam pytanie jakie są szanse, że zaszłam w ciążę a dwa to czy dzień po okresie jest dniem płodnym czy nie płodnym długość cyklu mam 30-32 dni

jak zaraz po okresie to będzie chłopczyk! Ale na pewno się nie martwisz, bo decydując się na współżycie wzięłaś pod uwagę ewentualną ciążę.

Gość asdasfdgfsdg
szans nie ma, albo sa jak jeden do miliona. polecam najpierw sie wyedukowac a poptem dopiero zabierac sie za seks

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość agiew
Teoretycznie jest to Twój dzień niepłodny, jeśli dodatkowo prezerwatywa się nie zsunęła nie ma możliwości zapłodnienia. Pamiętaj jednak, że dni płodnych i niepłodnych nie powinno się liczyć na podstawie kalendarzyka, jest to metoda nieskuteczna. Powinnaś okreslać je na podstawie objawów i temperatury. Ale możesz też używać testów albo mikroskopu owulacyjnego - ja polecam to drugie, bo sama stosowałam afrodytę.