Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poda mi ktos

zdrowy przyklad menu

Polecane posty

Gość poda mi ktoś 1
Nie wiem czemu mi pomagasz, poświęcasz czas ale dziękuję:*. Tobie się udało, że masz taką wiedzę? Czy jestes dietetykiem? Czyli mowisz, że makarony to nie zło:). Z tłuszczami wiem o co chodzi, masła prawie wcale nie używam. Przyznam się szczerze, że od stycznia zaczełam sie ograniczać. I do teraz spadło marne 4 kg. Sama powiedz ze to bardzo mało. I człowiekowi się odechciewa, traci motywację skoro sie stara a nic z tego. Ileż moze trwac przestój ( no własnie, ile??). Obecnie od kilku dni jestem znowu na jednej z diet cud ( mniejsza o to jakiej:P) ale jak ją skończę chce przejść na normalne, racjonalne odżywanie.

Gość dla mmnie to przerazajace
zawodowo niestety nie bylo mi dane odnalezc sie w zawodzie dietetyka, ale wiedze na ten temat posiadam :) ciesze sie, ze moge Ci podpowiedziec, co zmienic, by zyc zdrowiej. ja wielokrotnie otrzymywalam pomoc od innych ludzi, dlatego staram sie teraz pomagac innym w taki sposob, w jaki potrafie. mam siwadomosc, ze wszyscy jestesmy tylko ludzmi, czesto popelniamy rozne bledy, ale najwazniejsze, to miec jakis cel, starac sie cos zmienic na lepsze - nawet jesli to moze wydawac sie czyms blahym. na odleglosc trudno mi powiedziec czemu masz taki zastoj - byc moze Twoj organizm przyzwyczail sie do bardzo malutkich porcji posilkow i kalorii i trzeba pobudzic metabolizm? nie zycze Ci zle, ale to niestety tez moze byc kwestia jakiegos problemu zdrowotnego - moze to byc cos z hormonami, albo jakis zwykly przejaw nietolerancji pokarmowej... jesli nie masz wyraznych objawow choroby, to sprobuj moze przez 4-5 dni wprowadzic oczyszczanie organizmu metoda picia samych sokow/szejkow (tylko pamietaj wtedy dodawac do nich wartosciowe dodatki, przez tyle dni nie zaszkodzisz sobie, powinno spasc troche z wagi, chociaz glownie wody. teraz jest na to najlepszy czas, bo warzywa i owoce robia sie coraz tansze i sa swieze, warto zebys poszukala na ten temat w internecie - np. oczyszczanie wg tombaka czy dabrowskiej. potem przejdz na zwykla, zdrowa diete. dieta cud - no coz, osobiscie nie pochwalam, ale jesli jest prowadzona przez ok. tydzien, to da to jakis efekt, ale tylko pod warunkiem ze potem wrocisz do normalnego zywienia :)

Gość poda mi ktoś 1
z hormonami rzeczywiście, może coś być. ale wiadomo..odewlekam wizyte u lekarza.

Gość poda mi ktoś 1
Dziękuję raz jeszcze. Nie mówię, że zacznę od teraz czy od jutra. Bo za około tydzień. Poszperam jeszcze, poczytam i zajmę się może tymi sprawami, które odwlekam. Bo zdrowie jest najwazniejsze.

Gość dla mmnie to przerazajace
jesli cos Cie niepokoi, to sprawdz jak najszybciej, latwiej jest zapoebiec rozwojowi choroby niz pozniej sie z nia meczyc... pamietaj, ze Krakow nie od razu zbudowali, nie rzucaj sie z motyka na slonce i staraj sie powoli obrac droge zycia taka, by nie szkodzila Ci. napisz od czasu do czasu jak Ci idzie 🌼