Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robicie tak?

czy tak przyprawiona karkówka "dojdzie" w środku

Polecane posty

Gość robicie tak?

kupiłam kawałek 1.80dkg karkówki na pieczeń, zamierzam piec w całości , zrobiłam marynatę z różnych przypaw z olejem i sporą iloścą czosnku , wyszła tak gęstawa maź, tym nasmarowałam mięso i ponakłuwałam, ale czy to wystarczy aby w środku mięso też przeszło przyprawami, tej marynaty jest tyle że karkówka jest nią wysmarowana ale nie pływa w niej, czy może powinno być więcej? dodam że zamierzam tak trzymać mięsko 2-3 dni przewracając i nakłuwając co 12 godzin a póżniej żeby ładnie się kroiło włożę do siatki wędliniarskiej i upiekę w rękawie, martwi mnie czy będzie przyprawione w środku, a czy mogę zrobić taką marynatę z wodą i zalać bo nie wyobrażam sobie zalać taką ilością oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
mysle, ze powinno przejsc do srodka, ale czy bezpiecznie jest trzymac surowe mieso 2-3 dni? jak bedzie duzo soli w tej marynacie, to mysle, ze na pewno przejdzie, a jednoczesnie sol potem pomaga utrzymac w miesie soczystosc ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×