Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem gdzie co i jak???

Jak ustalić numer działki i księgi wieczystej ? W urzędzie nie chcieli mi dać :/

Polecane posty

Chcę z mamą wniesc sprawe do sądu , baardzo daleka rodzina. Znamy imie i nazwisko , adres (prawdopodobnego) wlascieciela działki. Byłam w starostwie powiatowym , w wydziale geodezji...niemila Pani wpisala imie i nazwisko ,adres i jest..podała numer jednej księgi ale zaraz przerwała ... PO CO TO PANI?? Zaczela coś gadać o spadkach ,że nie mam interesu prawnego ble ble ble , kolejnych 5ciu numerów ksiąg nie podała... byłam w urzedzie gminy , wójt nie chcial udzielic takiej informacji ,powiedział ze adwokat musi wydac zaswiadczenie o prowadzonej sprawie ... Probowalam korzystac z portalu Geoportal - ale ciezko mi ustalic polozenie działki , z widoku satelitarnego wszystkie domy wyglądaja tak samo :O pomoze ktos?

Gość erferfw
A po co to Pani? :classic_cool:

napisałam w pierwszym zdaniu , chce wiedzieć ile ta osoba ma ziemi i kiedy została przepisana ,na kogo , czy jest sens wnosić sprawe do sądu. Nie zadzwonimy do nich bo nas delikatnie mowiąc...nie lubią i prędzej by przyjechali mnie i mame pobić niż dac jakiś numerek :O

Gość trollo
jak nie umiesz ustalić na mapie to może poproś jakiegoś faceta. Kobiety często mają problem z czytaniem map i nie mówię tego złośliwie. Jak już będziesz miała numer działki to nr księgi chyba nie powinien być problemem. Dostęp do ksiąg wieczystych mają wszyscy i nikt nie ma prawa pytać po co Ci to; możesz mieć takie widzimisię Wobec tego, że zgodnie z Prawem geodezyjnym informacje o gruntach budynkach, lokalach są jawne i powszechnie dostępne- nie można odmówić takiej informacji.

Gość jakbedemialakiedyssynka
Ja ostatnio znalazłam nr działki na stronie geotor, później udałam się do starostwa do ewidencji gruntów i tam podali mi nr księgi. I wtedy do ksiąg. Nie wszystkie są już w wersji elektronicznej . Pozdrawiam

jesli wiesz dokladnie w ktorym miejscu ta dzialka to na stronie geotag.pl jest mapa ze szczegolowym oznaczeniem dzialek

Gość dzendla bengla
co za archeolog wykopuje topiku sprzed pół roku ? :O