Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wyluzowana1

MATOWE wlosy

Polecane posty

Czesc. Mam problem zwiazany z moimi wlosami . Zawsze byly lekko puszace sie i nie do ogarniecia . Zaczelam uzywac prostownicy ,a w efekcie tego przesuszyly sie jeszce bardziej ,a dodatkowo zaczely reagowac na wilgoc i jeszcze bardziej sie puszyc ,a nawet lekko krecic . Znacie jakies świetne ODNAWIAJACE , REGENERUJACEodzywki ,serum ,olejki ,maski ? (profesjonalne ) Chcialabym otrzymac efekt LEJACYCH sie wlosow , blyszczacych i latwych do ogarniecia i NIE PUSZACYCH sie . Marze o takich wlosach jak ta dziewczyna z linku : http://cdn02.cdn.justjaredjr.com/wp-content/uploads/headlines/2010/02/nina-dobrev-degrassi-doors.jpg

Gość królowa dancingów ;p
1) idź do fryzjera i zrób saune na włosy,, zabieg powtarzaj przynajmniej raz w miesiacu 2) wax, tylko ten angielski, w aptece kupisz 3) pij pokrzywe i rób płukanki z niej (uwaga przyciemnia włosy) 4) z kosmetyków to tylko typowo fryzjerskie np lecher 5) związuj na noc włosy lekko spinką u góry głowy 6) używaj jedwabiu 7) po każdym myciu najlepiej maska 8) olejek kokosowy na 1 godzine i zmywasz jak coś sobie jeszcze przypomne to napisze

Gość królowa dancingów ;p
A włosy mi się puszą od małego, zwłaszcza jak ddeszcz pada. a włosy mam zdrowe.

Gość marrrrika
2 zółtka 2 łyżki nafty kosmetycznej 1 łyżka olejku rycynowego 2 łyżki wody sok z polowy cytryny nakładasz na umyte włosy na to woreczek foliowy owijasz ręcznikiem trzymasz pół godziny zmywasz myjesz jeszcze raz włosy wypróbowałam wszystkie dostepne kosmetyki z górnej półki i nie tylko efekt po podanej maseczce natychmiastowy będziesz w szoku składniki podałam dla długich włosów jeśli masz krótkie zmniejsz ich ilość o 1/2

Witam, myślę,że Twój problem może polegać poniekąd po prostu na złym sposobie mycia głowy. Do niedawna myślałam,że mycie głowy to po prostu mycie i tyle. Jednak przeczytałam ostatnio w internecie fajny artykuł,w którym było opisane co i jak. Włosy przede wszystkim powinno myć się w dosyć ciepłej wodzie aby mogły otworzyć się łuski i wchłonąć wszystkie najlepsze rzeczy z szamponów i odżywek. W momencie spłukiwania odżywki woda powinna być jak najbardziej chłodna aby z kolei zamknąć łuski. W efekcie włosy są przede wszystkim gładsze i zdrowiej wyglądające. Tak naprawdę dopiero wtedy okazuję się na ile dany produkt jest fajny w efekcie. To tyle jeżeli chodzi o mycie,a uważam,że Twój problem bierze tak w większości właśnie od tej nieszczęsnej prostownicy niestety. Może spróbuj jakiś produktów w sprayu typowych właśnie na włosy pod prostownicę. Podobno z Dove są fajne;) Ja akurat włosów nie prostuję już od dawna to się nie orientuję za bardzo w nowościach do tych celów,ale jest wiele różnych.Co do tego linka to są różne sposoby na to aby włosy te nawet najbardziej zniszczone wyglądały extra na tzw"moment" kupujesz ciekły kryształ np. w Rossmanie i efekt masz. Ale przecież to nie o to chodzi aby maskować tylko mieć zdrowe włosy. A tak ode mnie to wspomniałaś,że włosy Ci się podkręcają po myciu... Nie gwarantuję,że u Ciebie wyjdzie bo nie wiem jaką masz strukturę włosa,ale radziła bym Ci zamiast prostownicy spróbować sobie nałożyć piankę na mokre włosy zaraz po myciu i myślę,że bez puszenia w fajny i ciekawy sposób mogły by Ci się pokręcić;) użyj piankę z Tafta kaszmirową koniecznie 5-ego poziomu. spróbuj i daj znać;) pozdrawiam;)