Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a można tak????

olej do biszkoptu? ktoś już tak piekł

Polecane posty

Gość a można tak????

w nowym przepisie na biszkopt mam dodać na końcu olej, pierwszy raz się z tym spotykam, może ktoś już tak piecze i się wypowie na ten temat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Tak, mozna dodac, w przepisie ktory znam bylo maslo, i byl super, tylko ze trzeba wtedy zwiekszyc proporcje bo wyjdzie nizszy, i trzeba uwazac przy mieszaniu z tluszczem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
no ja dodawałam olej i wodę gazowaną, ale jak dla mnie to to już nie jest biszkopt, tylko ciasto biszkoptopodobne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tak robie - przepis mojej babci na blat do tortu 5 jajek szklanka cukru szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju bialka ubic, do tego dodać żółtka - cały czas ubijać (mixerem oczywiście) potem po kolei cukier, mąkę i proszek a na końcu olej dla mnie jest świetne, na ciasto kładę krem truskawkowy, truskawki i zalewam galaretą pyyyycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co ten olej daje
czy biszkopt nie jest taki suchy? czy coś innego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
Ma mniejsze "oczka" i jest delikatniejszy, przynajmniej ten z maslem, i dokladnie, jest mniej suchy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no pewnie
zawsze robilam biszkopt na oleju i zawsze byl super. rzecz jasna, nasaczalam potem, bo mimo wszystko jest nieco suchy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×