Alicjaaaa 0 Napisano Maj 17, 2012 cześć. mam problem. od paru dni boli mnie brzuch. na początku bolał mnie jeden jajnik, teraz tylko brzuch. często chce mi się spac, oraz od paru dni leci ze mnie lejący, biały śluz. co mam robić? czy to może być oznaka ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość janicniewiemm Napisano Maj 17, 2012 zależy który dzień cyklu to jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicjaaaa 0 Napisano Maj 18, 2012 To znaczy ja biore tabletki anty i jestem już w połowie opakowania.. jakiś 4 miesiąc je biore. kochałam się z moim chłopakiem w 2 dzień brania, po przerwie 7dniowej i trochę się boję, bo skończył we mnie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Maj 18, 2012 Jak bierzesz ok to nie jesteś w ciąży. po prostu nakręciłaś się psychicznie i wymyślasz sobie objawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicjaaaa 0 Napisano Maj 18, 2012 nie paminełam jeszcze żadnej, a największe opóźnienie to 3h.. boję się strasznie i możliwe że sama sobie uroiłam te objawy.. dzięki za odpowiedz :) a jakie mogą być inne objawy bólu tego brzucha? ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsdsd Napisano Maj 18, 2012 Jesteś w połowie opakowania, więc w środku cyklu, dobrze myślę? Bierzesz leki i nie masz dni płodnych, ale Twój organizm i tak może zachowywać się, jakby owulacja była, i stąd może być ten śluz i ból brzucha i jajnika/jajników. Czasem też się zdarza, że mimo brania leków, mamy prawdziwe dni płodne, i później jest suprise, ale na szczęście to się zdarza rzadko ;) Także w ciąży na pewno nie jesteś, i mogę tylko dołączyć się do opinii Miarki. A jak ból nie przejdzie, to warto wybrać się do lekarza, może przeziębione jajniki albo pęcherz, albo torbiel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicjaaaa 0 Napisano Maj 18, 2012 Dzięki dziewczyny! od razu mi się humor poprawił :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekspert_po_72 Napisano Maj 19, 2012 Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach