Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zazalia

Głupie pytanie ale sie nie znam

Polecane posty

Gość Zazalia

koleżanka podpowiada mi co kupic dla dziecka więc wymienia min. pieluchy tetrowe i flanelowe ,pieluchy tetrowe to wiem do czego mogą służyć ale te flanelowe do czego mogą sie przydać ? i czy sa tak na prawdę przydatne ?

Mi sie przydały,bo rodzilam latem-nakrywalam nimi coreczke zamiast kocyka,bo byl za gruby. poza tym flanelowe podkladalam pod glowke do spania,zeby nie spalo na samym przescieradle,tylko skladalam na pol i kladlam jako taki prowizoryczny podglowek.ale mysle,ze mozna sie bez nich obyc:)

Gość hmmmh
latem w upały jako kocyk, jako prześcieradełko w wózku i złożona jako "poduszka" w łóżeczku bo jak dziecko uleje łatwiej wymienić tą pieluchę niż całe prześcieradło.

Gość hgg
w sumie nie są przydatne- podkładałam, gdy dziecko leżało, ale to bardziej dla ozdoby

flanelowe są milsze od tetrowych. ja flanelowe np podkładałam niemowlakowi pod szyję po jedzeniu żeby nie pobrudził ubranka jak mu sie odbije. wtedy skóra mu sie od nich nie podrażniała. a tetrowe są jakby takie bardziej szorstkie i jak podkładałam mu tetrę to robiły mu się wokoło szyjki takie malutkie krosteczki. tetra podrażniała mu skórę jak kręcił główka dookoła i obcierał o nią. kup sobie. w trakcie dopiero Ci wyjdzie do czego mogą sie przydać i które do czego będą lepsze.

Gość mamcia 06
ja swoimi flanelowymi przykrywałam na spacerku gdy było troszke chlodno ale na kocyk za ciepło :) poza tym jak mały ulewał to podkładałam w łózeczku pod głowke wyscielałam nimi wózek i narazie wicekj mi sie nie przypomina ;p

Gość Zazalia
dziękuje za odpowiedzi :)

ja rodzilam zima , mialam jedna ale to byl bardziej kocyk , i tylko do lekarza uzywalam zeby malego kłasc , jak bym rodzila latem to bym uzywala pieluchy jako nakrycia

Gość Zazalia
acha ,super ,tak więc chyba lepiej jak kupię większą ilośc tych flanelowych

Gość to i ja coś dopowiem
dokładnie, flanelki używa się: -latem jako okrycie, bo jest miła w dotyku i lżejsza niż kocyk,kołderka - u lekarza, w szpitalu (żeby noworodka nie kładli na zimnej metalowej wadze) - pod główkę w wózku,łóżeczku, żeby podczas ulania nie zabrudziło prześcieradła,lepiej wyprać flanelkę - na ramieniu mamy podczas brania dziecka do odbicia, niektóre dzieci mają tak wrażliwą skórę, że tetra ją podrażnia, poza tym flanelka jest "milsza" :) - do przykrywania w upalne dni w domu nawet jak córka miała drzemkę i spała przy 30dniowym upale w samym pampersie, to okryłam jej ciałko lekko flanelą kup sobie ze 2-3sztuki, na pewno Ci się przydadzą

Gość Zazalia
super :) dzięki