Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekhd

czy dieta niełączenia

Polecane posty

Gość ekhd

naprawde działa? i sa efekty? bo na mnie nic juz nie działa i pomysłałam teraz o niej

Naprawdę działa- podstawą diety nie łączenia- czyli zdrowego sposobu na życie na stałe - jest regularne jedzenie w miarę równych odstępach czasowych- oczywiście nie łączenie węglowodanów z białkiem- jesz wszystko i chudniesz - a wspomagaczem jest nie picie w trakcie jedzenia- wtedy twoja przemiana materii jest o wiele szybsza! zacznij jeś zdrowo- systematycznie- wszystko małymi kroczkami a już po tygodniu twoja waga spadnie :) powodzenia

Ale jak zacząć taką dietę? Kilka razy przewinął mi się taki temat i mnie zastanawia :) Ja nie znam się na produktach, nie wiem w którym jest więcej białka,a w którym węgli itd. Nie umiałabym dobrze łączyć tych posiłków :O

minus10 Bardzo prosto! Zaraz Ci na piszę od czego zacząć- daj mi jakieś 15 minut:)

minus10 Organizm potrzebuje wszystkich składników- węglowodanów białka - warzyw owoców - cukru- tłuszczu- więc jesz wszystko- w tym słodycze lody - ciasta- tylko każdy z tych składników jesz i traktujesz jako posiłek. A więc jak masz zupę- to ją jesz - tylko bez ziemniaków , makaronu czy ryżu- pijesz nawet 2- 3 kubki- to jest jeden posiłek- gotujesz normalnie czyli na mięsie bądz warzywach- rzecz gustu -zabielasz- zaciągasz itd Moje zasady nie w 100% diety nie łączenia - SPRAWDZONE:) Jesz pieczywo- ale nie wolno z WEDLINami - SERAMI- TYLKO Z pomidorem ogorkiem kiszonym badz swiezym, papryka- rzodkiewka itd- kazdy rodzaj pieczywa JESZ MIESO PIECZONE GOTOWANE SMAZONE ALE BEZ ZIEMNIAKOW- RYZU MAKARONU- TYLKO Z SUROWKAMI JARZYNAMI !! porcje duze! nie wcale male- ja zjadam np zawsze 2 kotlety i full surowki- Tak samo to sie tyczy ryb! SERY TWROGI- ze szczypiorkiem pomidorami jajkiem- ALE BEZ CHLEBA!!! porcje duze! Zasada2- 5 POSILKOW DZIENNIE W MIARE W ROWNYCH ODSTEPACH CZASOWYCH! to wazne im czesciej jeszc tym szybciej chudniesz! zasada3- nie popijasz w trakcie jedzenia- tylko minimum 30 minut przed badz po ! zasada 3- chudniesz od 2 kg na tydzien do 2.5 kg! zasada4- ważysz sie zawsze rano po oddaniu 1 moczu - wtedy waga jest prawidlowa - jako posilek mozesz potraktowac - kawalek ciasta- badz np ziarno slonecznika- badz lody- zasada 5- ostatni posilek o godz 18 tej potem pijesz wode- herbate badz sok! Nie traktuj tego jako diety tylko jako sposob na zdrowe jedzenie- - STOSUJ CODZIENNIE- malymi kroczkami-- jedz wszystko! nie glodz się i systematycznie! a wga bedzie leciec w dol:) Nie zaglębiaj sie czy mozna pic kawe z mlekiem? czy czarna? czy mozna jesc pierogi? mozna! tylko nie 20 szt !!! masz ochotę zjedz! czasami male odstepstwa jeszcze nikomu nie zaszkodzily- sluchaj swojego orgamnizmu- ja np czesto jem ananasy z puszki- czy brzoskwinie - je tez mięsa smażone panierowane z bułce tartej i jakos nie tyje- a uwierz mi zrzuciłam ponad 25 kg ! nie bedac glodną i nie katujac się! MASZ PYTANIA PISZ SMIALO! Pozdrawiam :)

przykladowe menu na 3 dni; śniadanie- owsianka z utartym jabłkiem 2 śniadanie- jogurt naturalny + gruszka obiad- 4 paluszki rybne+ mizeria z ogórków z kefirem podwieczorek- ananasy z puszki kolacja- gotowany kalafior przed każdym posiłkiem -1 godz -piję wodę mineralną lub po posiłku w trakcie dnia 2x kawa Menu na jutro śniadanie- owsianka z gruszką 2 śniadanie- kiełbasa na gorąco+ pomidorki ze szczypiorkiem obiad- pałka z kurczaka pieczona+ sałata pekińska z papryką podwieczorek- 2x jabłko kolacja- sledz z jabłkiem i śmietaną Niedziela śniadanie- owsianka z malinami 2 śniadanie- kawałek ciasta z jabłkiem obiad- 2 jajka na twardo w sosie chrzanowym+ mizeria dużooooo podwieczorek- banan+ kiwi2x kolacja- szynka gotowana kilka plasterków+ pomidory+ ser żółty Poniedziałek śniadanie- 2x bułeczka z rzodkiewką 2 śniadanie- jogurt naturalny+ banan obiad- wątroba drobiowa+ ogórki kiszone podwieczorek- lody kolacja- twarożek ze szczypiorkiem- rzodkiewką- pomidorem Kombinacji full- jesz tyle na ile masz ochotę- grunt to nie łączyć białka z węglowodanami- zupy wszystkie bez ziemniaków ryżu- makaronu Miłego dnia

Dzięki wielkie za tak obszerną informację :) Jeszcze poszukam w necie podziału produktów i nakleję na lodówkę. Teraz zjadłam małą bułkę z odrobiną masła i zmiazdzonym czosnkiem (ale jako sniadanie, bo niedawno wstałam) Wydaje mi się, że to posiłek weglowodanowy. Gratuluje świetnego wyniku w odchudzaniu ;) Najważniejsze jest to, by nauczyć się to stosować przez całe życie :D

IDA takie małe pytanko do Twoich zasad w tej diecie. znalazłam stronę z dietą niełączenia, i wyczytałam dodatkowe zasady! 1000kcal dziennie, odstawienie słodyczy, alkoholu, przy każdym posiłku powinna znaleźć się niewielka ilość zdrowych tłuszczy, i co jeszcze się dowiedziałam, że wcale nie można jeść wszystkiego jak Ty piszesz, czyli wychodzi na to, że jest bardziej rygorystyczna.

Gość ekhd
ida bardzo ci dziękuje za napisanie tego wszystkiego :)

produkty zakazane: cukier, sól, kawa, mocna herbata, alkohol, czerwone mięsa, wędliny, smażone, ciasta, czekolada. w produktach neutralnych znajdują się też jogurty, kefiry, sery z zawartością tłuszczu powyżej 50%, twarogi, śmietana...

Gość ekhd
mjliska a ty jestes na tej diecie co napisałas ? ze bez cukru , slodyczy

Gość cześćtoja
Ja kiedyś byłam na tej diecie i ładnie schudłam na niej 11 kg w ciągu jakichś 4 miesięcy, ale jadłam wtedy wszytko, nawet ciastka czasami i czekoladę tylko że nie łączone, 3 pierwsze posiłki węglowodany i neutralne a 2 ostatnie białko i neutralne. I nie ćwiczyłam nic. Potem już waga stanęła w miejscu więc zrezygnowałam z diety, tzn nie do końca bo jakoś tak przywykłam do tego żeby nie popijać posiłków i żeby niektórych składników nie łączyć i tak jadłam w większości. Efektu jojo nie było. Tylko że akurat jakieś 3 miesiące temu niedawno postanowiłam wrócić do diety i byłam na niej jakieś 2 tygodnie okazało się że wcale mi te kg chcą spadać tym razem. Teraz ćwiczę żeby schudnąć i wyrobić sylwetkę.

Gość ekhd
ładnie schudłas bardzo ci gratuluje :)