Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexy22

Duży brzuch u dziewczyny

Polecane posty

Gość alexy22

Witam, mam taki problem, moze dziewczyny mi pomoga, Moja dziewczyna byla kiedys szczupla i wogole, i w sumie jest nadal tylko zrobil jej sie strasznie duzy brzuch, a nie wyglada to zbyt atrakcyjnie, a faceci lubia jak dziewczyna ma plaski brzuszek, ona w tym wszystkim nie widzi problemu bo nie robi nic zeby to zmienic, moze wiecie co mozna z tym zrobic i wogole skad sie tak jej zrobilo. Pozdrawiam

Gość nius
to jest albo wzdęcie albo ma skłonności do otyłości brzusznej. Poczytaj sobie o tym.

Gość maciuuuuś
one mają to do siebie, że wyglądają na początku pieknie, jak nowe samochody, a potem... najlepiej kilka lat po ślubie... jak już nie trzeba się starać... a potem to już najlepsze by było złomowisko ;)

Gość no jak nadal jest szczupła
to nie wiele sie da zrobic jakby była gruba, to mogłaby schudnąc no ale jak jest szczupła a sam brzuch jest gruby to nie wiem czy da sie cos zrobic brzuszki i inne cwiczenia na brzuch wcale nie zmniejszają brzucha tylko go powiększają moze jest w ciąży?

Gość alexy22
w ciazy to nie jest, pewny jestem , tylko powiedzcie dziewczyny czmeu nie zauwazacie tego ze cos jest nie tak, A moze jakas dziewczyna która też ma podobne problemy sie wypowie ?

Gość no jak nadal jest
tak ja mam podobny problem i zauważam , ze cos jest nie tak kto powiedział, ze nie zauważamy? Piszesz, ze twoja dzieczyna nic z tym nie robi? A co według Ciebie miałaby niby zrobic? jak juz wyzej pisała cwiczenia nic nie pomagają

Gość alexy22
A ty co z tym robisz ? mas zjakis pomysl

Gość no jak nadal jest
do jasnej cholery ile razy mam pisac, pisałam juz wyzej, ze nie bardzo z tym da sie cokolwiek zrobic i cwiczenia tez nie pomagają - naucz sie czytac ze zrozumieniem

Gość alexy22
to lipa, co juz zawsze tak bedzie ? mowisz ze silownia i te sprawy nic nei pomagaja ;/

Gość rozarozana
co za bzdury gadasz tam 2 posty wyżej, jak to ćwiczeniami nic nie zrobi...?! ....:o niech przestanie jeść słodycze, je wartościowe posiłki i robi brzuszki i inne ćwiczenia na brzuch i sie pozbędzie, najlepiej to zacząć ogólnie ćwiczyć rower pływanie bieganie aeroby , może niech idzie na zumbe to ćwiczenia w tańcu dość popularne niech sobie znajdzie koleżankę z która by mogła chodzic to będzie łatwiej

Gość no jak nadal jest
brzuszki cwiczenia na brzuch powodują wrost mięsni brzucha i powiększenie brzucha- przetestowałam na sobie. a ja zaczne diete to co najwyzej malejąmi cycki albo tyłek, a nie brzuch. jak ktos ma genetyczne predyspozycje do duzego brzucha, to nie wiele da sie zrobic i prosze nie pisac, ze to bzdury? roza - ze niby tobie udało sie w ten sposób brzucha pozbyc?

Gość alexy22
czyli da sie , jak widac ;)

Gość no jak nadal jest
alexy, co widac? ja nic nie widze? niech tu wklei foty przed i po, to wówczas bedzie widac

Gość alexy22
no spoko, jestem za , wiecie ja to sie nei znam, moge powiedziec o sobie, ze troche kilo przybylo u mnie, ale silownia zrobila swoje, teraz plaski brzuch i normalnie T-shirta moge nalozyc

Gość a ile ona ma lat
może po prostu z wiekiem jej się zmienia figura ?

jak ktos ma genetyczne predyspozycje do duzego brzucha, to nie wiele da sie zrobic hahaha wiekszej bzdury nie slyszalam:) to ze ty nie mozesz nic z tym zrobic nie znaczy ze dziewczyna autora tez:) jakos tyle lat miala plaski brzuch i raptownie pilka hahaha zastanow sie dziewczyno co piszesz:) autorze z doswiadczenia siostra tak miala i poszla na wyzej wymieniona zumbe i a6w i ma ladny brzuch:)

Gość alexy22
tylko jak to mam powiedziec dziewczynie ??? ;/

Gość a do tego zakwaszony organizm.
zapewne zjada nieodpowdnie pokarmy, za duzo nabiału, miesa, białej, maki, cukru, za mało błonnika i dlatego ma wdety brzuch, namow ja na zmiane diety- duzo surowych warzyw i owoców, a jak najmniej w/w produktów. Poczytaj o0 zakwaszonym organizmie. Ale jesli ona nie jest tego swaidoma to nie wiem jak to wskorasz.

niech popróbuje z dietą wg dr med. Ewy Dąbrowskiej www.ewadabrowska.pl - - jest to dieta warzywno-owocowa odkwaszająca organizm ( trwa 2 - 6 tygodni)

Gość elmonka
http://super-sylwetka.pl/jak-schudnac-menu/62-informacje-ogolne/524-rola-hormonow-w-odchudzaniu "Kolejną i jedną z najbardziej popularnych form otyłości jest otyłość brzuszna. Za ten typ otyłości odpowiada głównie kortyzol, zwany także hormonem stresu. Wyjaśnijmy sobie od razu, że poziom kortyzolu rośnie przy każdym stresie, zarówno psychicznym, jak i fizycznym. Mają rację Ci, którzy od razu dostrzegą tu niebezpieczeństwo - skoro stres fizyczny podwyższa poziom kortyzolu, to jak się ma sprawa z treningiem? Otóż jak najbardziej, poziom kortyzolu wzrasta znacząco w trakcie długich sesji treningowych - głównie w trakcie ćwiczeń aerobowych oraz przedłużających się treningów siłowych. Osoby o tendencjach do tycia w partiach brzusznych jak ognia powinny wystrzegać się długich treningów! Osoby takie powinny ćwiczyć siłowo krótko i intensywnie, stosować bardzo krótkie sesje ćwiczeń interwałowych i metabolicznych oraz dodawać do swoich planów treningowych aktywności o bardzo niskiej intensywności typu na przykład spacery, takie, które nie generują nadmiaru kortyzolu, ale jednocześnie pomagają spalić więcej kalorii pochodzących z tłuszczu. Naszym naturalnym sprzymierzeńcem w walce z kortyzolem jest jego hormonalny antagonista - hormon wzrostu. Jak pokazują badania, możemy nieznacznie zwiększyć jego poziom w organiźmie za pomocą odpowiednio zaplanowanych treningów. Treningi takie z założenia powinny opierać się na zwiększonej produkcji kwasu mlekowego, czyli składać się z serii ćwiczeń siłowych lub ćwiczeń metabolicznych z bardzo krótkimi przerwami między seriami. Zakres powtórzeń powinien być średni i oscylować około 8-10 w serii. Osobom z tego typu otyłością polecane są również sprinty Podstawą skutecznej walki z kortyzolem jest oczywiście redukcja stresu, a nic tak dobrze na stres nie działa jak niezakłócony sen. Organizm produkuje hormon wzrostu w trakcie snu, szczególnie w ciągu pierwszych jego godzin. Dobry sen to zmniejszony poziom kortyzolu, zwiększony hormonu wzrostu, szybsza utrata tkanki tłuszczowej i szybsza budowa mięśni, warto o tym pamiętać. Skuteczną pomocą dietetyczną w walce z kortyzolem jest dieta bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Nasze diety zawierają za małe ilości cynku. Trudno jest go dostarczyć w pożywieniu i jest dość trudno przyswajalny. Szczególnie mało jest go w diecie wegetariańskiej owoce i warzywa zawierają go niewiele. Mimo to nie zaleca się uzupełniania cynku preparatami najlepiej przyswajalny jest w postaci naturalnej, tylko w takiej postaci działa. Co więc jeść, aby zrealizować zapotrzebowanie dobowe na cynk, które wynosi od 15 do 30 mg? Ostrygi w 100 gramach zawierają 63 mg cynku. Ostrygi wędzone w puszkach zawierają w 85 g aż 103 mg cynku. Dla porównania 100 gram wątroby wołowej to tylko 3 mg cynku a wątroba wołowa jest uznawana za bogate źródło tego pierwiastka. Przy ustalaniu menu bogatego w ten pierwiastek oprócz ryb morskich i owoców morza warto pamiętać również o warzywach strączkowych, produktów zbożowych z pełnego przemiału, orzechach przede wszystkim ziemnych i pekanowych. Godne polecenia są również pestki dyni i słonecznika oraz kiełki (szczególnie pszenicy)."

Gość alexy22
Najgorzej ze nie da sie jej powiedziec wprost zeby zaczela cwiczyc i stosowala diete

Gość no jak nadal jest
elmonka- jedyny mądry post , dzieki

Gość alexy22
Niestety nadal nic sie nie zmienia, idzie lato, krótkie bluzeczki , a ja nie wiem jak jej powiedziec zeby zaczela stosowac jakas diete, cwiczenia ;/ ma ktos jakis pomysl ?

Gość eerww
moją też muszę zachęcić do ćwiczeń bo nabrała ciała ostatnio. Wagowo mnie już dogoniła. brzuch jej też zaczyna już wiseć. Na szczęście ma duże piersi D więc one odwracają uwagę od brzucha :)

Rozwiązaniem problemu może być zabieg z medycyny estetycznej jakim jest lipoliza. Pozwala ona na eliminacje nagromadzonych miejscowo ilości tłuszczu. Stosuje się ją w celu redukcji tkanki tłuszczowej na: twarzy (tzw. drugi podbródek), brzuchu, pośladkach, udach czy biodrach.