Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baby idźcie się leczyyyyyyyć

KOBIETY CZEMU WY TAKIE JESTEŚCIE WYTŁUMACZCIE MI TO!

Polecane posty

Gość dżentelmen x 100000
bo ON JEJ nie chce dać spokoju, tak miało być:)

Gość odpowiadam na to pytanie
jak sie zadajesz z 15 to sorry , ale tak jest

Gość dżentelmen x 100000
no to wychodzi na to, że 90% ma w głowie intelekt 15-tki:D spoko, już się niektóre rzuciły na ten temat i wyżaliły, ale jak widać jest tutaj nawet JEDNA JEDYNA KOBIETA, która się zgadza i która nawet twierdzi, że można się dogadać na forum, nawet jeśli ktoś jest zdenerwowany. uczcie się 15-tki od tej KOBIETY:)

Gość dżentelmen x 100000
pozdrawiam wszystkie miłe panie i życzę miłego weekendu! pozdrawiam także ciotę, która się tak mocno tutaj chce pokazać:) współczuję Ci bycia taką osobą:)

Gość odpowiadam na to pytanie
pozdrawiam także ciotę, która się tak mocno tutaj chce pokazać współczuję Ci bycia taką osobą dołączam się

Gość tutka2w1
Panowie to jest temat morze, możnaby długo na ten temat dyskutować, jedno wiem napewno, kobieta musi byc ciągle zdobywana, a w przypadku rozstania kobiety manipulują mężczyznami przez swoje w/w zachowanie. Ale wydaję mi się że ten schemat to część naszej natury. Jedncześnie kobieta chce pokazać że jest i była i będzię "górą" w tym związku. Kiedy facet sie nadal po rozstaniu odzywa, próbuje go zbyć, nazywa natrętem itp, a kiedy on przestaję szukać kontaktu jej się odmienia, bo już nie jest zdobywana i sama szuka tego kontaktu aby gościa sprowokować do dalszego zainteresowania jej osobą. Moje drogie Panie, a teraz tak szczerze , czy nie tak to wyglądą? Oczywiście jestem również skłonna powiedzieć że dzieje się tak wtedy gdy kobieta jest jeszcze niedojrzała emocjonalnie- mam na myśli dojrzałość do założenia rodziny, bycia w związku itp

Gość Paweł88
Witam. To jest najciekawsze, że przy całej propagandzie tv, filmowej, nawet naszych matek często, okazuje się, że wmawiano nam bzdury i idealistyczne fantazje. Exempli causa: kobiety są mądrzejsze emocjonalnie, są inteligentniejsze w związkach i w ogóle, mają rozbudowaną empatię, rozumieją człowieka, są bardziej sercowe, nie patrzą na atrakcyjność ale na wnętrze, trzeba je dobrze traktować etc... Mógłbym wypisywać stronami, tylko nie o to idzie, chciałbym wam Panowie pomóc, byście nie wpadli w jakieś bagno i jeszcze zadawali pytanie niebiosom- dlaczego?- . Otóż te wszystkie próżne życzenia wmawiane nam przez społeczeństwo to bajki. Stereotypy i mity dla podtrzymania mitologicznej lepszości kobiet , a to w celu ich ochrony - bo istotnie są słabsze fizycznie i intelektualnie, jak wskazuje nauka. Niech wam przenigdy nie umknie, że kobiety tak samo jak my są..zwierzętami. Są tak samo napalone na atrakcyjność jak my. Idzie tu przede wszystkim o kryteria jakie NATURALNIE stosuje kobieta w ocenie potencjalnych partnerów. I tutaj są już różnice ważne, mianowicie: my wiadomo wszem o wobec, nie ukrywając tego, spoglądamy na atrakcyjność, zdrowie kobiety i seks. Potrzebujemy zgodnie z wymaganiami biologii samicy zdatnej do rodzenia. Jednak gdy słyszę okrzyki ze strony Dam, że dlatego jesteśmy obleśni, bo patrzymy tylko na cycki i tyłki, że nasze kryteria są złe i bez najmniejszego oporu zaliczają nas do zwierząt, jak to mówią,- pies na baby, między innymi ma się rozumieć. Odkryjmy jednak prawdę, że to ich kryteria są obiektywnie gorsze! Tak! Będą się zarzekać, bo przecież one są inne.. Kto z nas tego nie słyszał? Nie wybiorą miłego, uczynnego, kulturalnego, porządnego - choćbyście śpiewali serenady, pisali wyśmienite wiersze - nic z tego. Bo nie to się naturalnei liczy. Kobieta by spełnić optymalnie swoje biogiczne funkcje świadomie jak i często nieświadomie potrzebuje: atrakcyjności partnera, jego dobrej pozycji społecznej(czyli przede wszystkim- władza-silny afrodyzjak to oczywiste- zobaczcie ile partnerek miał np. taki czyngis czan czy nasi królowie), zdrowia, pieniędzy(w sensie zasobów - jako też zdolności potencjalnego dobrego zarobkowania), funkcjonalności społecznej ( pewność siebie, wolność, agresja, siła, uznanie samca w środowisku, umiejętności społeczne typu taniec, seks między innymi). Ze względu jednak na swoją słabszą naturę fizyczną i rolę ewolucyjną rodzicielek wykształciły sobie na przestrzeni dziejów pewne specyficzne cechy: zamiast siły bezpośredniej intrygi, zamiast jawnej rywalizacji -manipulacje, zamiast przemocy fizycznej - psychiczna). Jeśli bracie wykazujesz nawet POZORNIE te cechy ( atrakcyjność, pozycja etc.) masz szansę na atrakcyjną partnerkę. Podkreślam pozory - one na ogół oceniają człowieka bardzo powierzchownie. Co ciekawa cecha zwierzęca - wyśmiewanie chłopców mniej atrakcyjnych, nieśmiałych, nieporadnych towarzysko , przez to naturalnie dążą do eliminacji z obrotu rozrodczego słabych samców. Jeżeli nie zauważacie tego w codziennym obcowaniu z nimi, z doświadczenia, chyba jesteście ślepi... Jak was najdzie na zabawę w pełną szczerość, okazywanie pełnej empatii, traktowanie poważne kobiet - będą was zostawiać - to im się znudzi- bowiem jest to niezgodne z ich naturalnymi popędami i kryteriami. Właśnie ze względu na zwierzęce uwarunkowania, nic więcej. One lubią udawać skomplikowane - stara zagrywka, w rzeczywistości przekonane ślepo w swoją wyższość nad mężczyznami nie rozumieją same siebie! Tak, tak de facto są proste w budowie psychicznej jak my, wystarczy zrozumieć naturalne mechanizmy i nasz zwierzęco-ewolucyjny rodowód. Będą zaprzeczać, ciekawe, że nie mają zwykle argumentów tylko żale. Panowie głowa do góry - trochę zrozumienia, odmitologizowania pewnych spraw to podstawa.

Gość czytałem a teraz się wypowiem
"tutka2w1 Panowie to jest temat morze, możnaby długo na ten temat dyskutować, jedno wiem napewno, kobieta musi byc ciągle zdobywana, a w przypadku rozstania kobiety manipulują mężczyznami przez swoje w/w zachowanie. Ale wydaję mi się że ten schemat to część naszej natury. Jedncześnie kobieta chce pokazać że jest i była i będzię "górą" w tym związku. Kiedy facet sie nadal po rozstaniu odzywa, próbuje go zbyć, nazywa natrętem itp, a kiedy on przestaję szukać kontaktu jej się odmienia, bo już nie jest zdobywana i sama szuka tego kontaktu aby gościa sprowokować do dalszego zainteresowania jej osobą. Moje drogie Panie, a teraz tak szczerze , czy nie tak to wyglądą? Oczywiście jestem również skłonna powiedzieć że dzieje się tak wtedy gdy kobieta jest jeszcze niedojrzała emocjonalnie- mam na myśli dojrzałość do założenia rodziny, bycia w związku itp " jedna z najpiękniejszych wypowiedzi na całej kafe:) Dziękuję!:)

Gość no aż muiło poczytać kogoś kto
potrafi się z sensem wypowiedzieć:) nie to co wyżej, zwłaszcza ta pseudo madam paniusia:D

Gość heheheh nie każda potrafi się
przyznać do swoich głupich gierek:)

Gość psychologistamista
Prawda jest taka, że obecnie to patologiczna polityka doprowadza do takich sytuacji.

Gość zadna polityka tylko baby taki
są i już. zawsze maja problem, bo nigdy im nic nie pasuje.

Panowie tylko nie wrzucajcie wszystkich kobiet do jednego wora, każda jest inna a jak się w życiu okazuję każdy (prawie) trafia na tą swoją zmorę z którą płynie przez resztę życia. Może mieliście złe doświadczenia ale to chyba nie powód by obrażać wszystkie kobiety... Ja potwierdzam że jesteśmy skomplikowane ale czy wy jesteście bez winy??? Naprawdę nie macie sobie nic do zarzucenia???

Gość ja mam sobie coś do zarzucenia
ale na pewno nie to, że jestem manipulatorem, psycholem i tepym gnojem, ktory sie bawi osoba PODOBNA KTÓRĄ SIĘ KOCHA. walcie sie, idiotki.

Gość żonatych odprawiam
może doszło do jakiegoś nieporozumienia i obie strony się teraz gryzą w samotności.

Gość kobietaaaaa
Tak sie dziejej dlatego ze kobiety lubia jak facet troche ''pocierpi'' po rozstaniu, Jak sie ugania i odzywa to my tylko tak mowimy(np. do znajomych), ze o rany nie odczepi sie chyba, a w gruncie rzeczy nas to cieszy, natomiast jak on zrozumie ze to koniec, to jestesmy rozzalone ze nie zalezalo mu, ze debil idiota i wszystko co najgorsze, poniewaz uderzyl w czuly punkt...pewnosc siebie kobiety, ktora zostaje nadszarpnieta:) jestem kobieta jakby ktos pytal:D

Gość dokładnie czyli manipulacja
bo w tym jesteście najlepsze tylko.

Gość jakby czytała o mojej kumpeli
tez tak traktowala swojego bylego,. kiedy to ona go zostawila. a on jej dal spokoj, a ona go wyzywala, obrabiala mu dupe i w ogole... tak, niektore z nas takie sa.

Gość czy któraś z was też tak robi?
bo ja nie.

ja chyba tak kiedyś robiłam, jak byłam młodsza, mianowicie jak byłam nastolatką, ale t nic innego jak manipulacja i próba podwyższenia swojej wartości. Tak mi się wydaje że to o to chodzi. Teraz ani mi nie w głowie takie bzdury :)

Gość Droga Tutko bo dorosłaś i tyl
e. ale niektóre niestety nie dorastają...

Gość Hahahhhhhheehe
Piszesz wlasna wypowiedz w cudzyslowiu? Dlaczego jestes taki tepy? Mozesz to wylumaczyc?

Gość w cudzysłowie się pisze, a nie
"słowiu".

Gość nie ma to jak się wyzywać a ni
c do tematu nie dodać:)

Gość i co nikt nic więcej nie
napisze?

Gość normalni czy nienormalni się
uganiają?

Gość normalni chcą normalnych a nie
z kafe