Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonaonaonaona

Czy to niedoczynnosc tarczycy????????????

Polecane posty

Gość onaonaonaonaona

Niedawno robilam badania TSH i wyszlo 4,60 ulU/ml, przy normie 0,27-4,20. Byłam dzisiaj u endokrynooga i pokazalam ten Wynik: 4,60 ulU/ml, przy normie 0,27-4,20. Powiedziala, ze niewyczuwalna mam tarczyce i ze moze jest mala i powodem tego jest niedoczynnosc. Powiedziala, ze powinnam miec okolo 3 to byloby najlepiej w tym wieku. Przepisala mi euthyrox 50 i mam to brac codziennie rano pol godziny przed sniadaniem, po pol tabletki. Ale dziwne bo tak przepisala bez innych szczegolowych badac bez ft4.... Powiedziala, ze mam przyjsc za 4 miesiace na kontrole z wynikami badan, ktore mam zrobic tydzien przed kontrola. Te badania to tsh, ft4, TPO, testosteron, DHEAS, ale to dopiero we wrzesniu... hmmmm boje sie brac tych tabletek, bo moze jak zaczne je brac to juz bede musiala ciagle, a dobrze sie juz czuje, juz nie jestem oslabiona jak wczesniej. Nie wiem czy te tabletki brac jak szczegoolowych badan nie bylo....

Gość onaonaonaonaona
no ale inny lekarz dal mi skierowanie na usg tarczycy a ona powiedziala, ze potem sie to zrobi jak bedzie wiadomo czy to niedoczynnosc... to po co mi przepisuje juz leki

Gość onaonaonaonaona
inni maja prywatnie terminy dopiero w lipcu, bo na NFZ to grudzien albo 2013 rok :(