Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampersiątka

pampersy

Polecane posty

Gość pampersiątka

Ile pampersów dziennie zużywają wasze pociechy? I jakich używacie?

Gość ju6hy5gtfr35
zakładając że niemowle je co 3 godziny i wtedy jest zmiana pieluchy to sobie policz,wychodzi 9 pieluch na dobę ,moje dziecko obecnie ma rok i zużywam 3 czy 4 pieluchy na dzień zalezy ile razy jest kupa .

Gość mnbvb
3 pieluchy na dobę????

Gość pampersiątka
zawsze wydawalo mi sie ze troszke wiecej :)

aktualnie syn ma 1,5 roku używamy huggisów obecnie 5 i zużywa około 3-4 na dobe

więcej to wychodzi przy noworodku bo tak z 6 lekko na dobe szło na mm bo na piersi z tego co wiem to jeszcze więcej idzie bo duuuuużo kupek jest :D

Pampersy o ile wiem są tylko jednej firmy, reszta to inne pieluchy jednorazowe. A pampersów jedynych słusznych zużywam 8-10, nie dlatego że muszę już wymienić, ale nie chcę żeby dziecko chodziło w osikanych.

Gość juz nie pamietam
jak byla mala ,ale teraz ma 1,5 roku to tak ok 5 roznie. a uzywam tych tanszych Dada, Gaga i z kauflandu nie pamietam nazwy.

Gość agonyaunt
Od początku były pampersy pampersa :) premium care, active, active girl, sleep and play, różnie. Teraz córka ma 16 miesięcy i wracamy do premium care. Po drodze miałam jakieś inne, ale na huggies uczulenie, od innych się bardzo szybko odparzała.. Co mi szkodzi, mam jedno dziecko. Nie mam nie wiadomo ile kasy, ale na kogo mam wydawać, jak nie na nią :)

Gość agonyaunt
I zużywa jakoś 4,5 sztuk na dobę. Rozmiar 5. :)

Gość juz nie pamietam
zamknij mordę smaruj gofra! dobrze ze na sznurze na podworku nie wywiesila, ja pierdole hehe

Gość zozole
Dziewuchy, czym roznia sie Pamers Premium Care od Pampers Active Baby??? Chodzi mi o rozmiar 2. Czy sa jakies inne rodzaje pampersow roam 2 ???

Gość agonyaunt
Nie wiem, czy są jakieś inne rodzaje, a jak są, to pewnie nie są dostępne w Polsce ;) Różnica? Nie pamiętam. Były chyba bardziej miękkie. I cieńsze. I bardziej chłonne :)

active baby mają więcej zielonego wkładu a co za tym idzie są bardziej chłonniejsze. premium care sa delikatniejsze. dobre dla noworodków. mój mały ma 4 mies i zużywa 4 pampersy active baby na dobę. i kupujemy tylko oryginalne pampers. chłonniejsze a np dada z biedronki już takie nie sa a co za tym idzie trzeba je częściej zmieniać więc żadna to oszczędność. juz od niejednej osoby słyszałam taką opinię. w tym od mojego brata

Gość zozole
czy premium carem sa tez w roz 3 4 5 ?? ja tez jestem za uzywaniem pampersow. jakos nie mam przekonania do innych pieluch jednoraz.

Gość agonyaunt
Są :) Moja córka nosi 5. mało sztuk w opakowaniu, bo 44, a cena w tesco to 45,99, czy jakoś tak. Ale trudno.

Gość zozole
ja jeszcze nie mialam okazji przetestowac :) czekamy na Malucha. ja zawsze stawiam na jakosc, new born kupilam premium i pewnie przy takich zostane. dzieki za info

Gość agonyaunt
Od urodzenia córka w pampersach odparzyła się tylko raz. Jak w nocy zrobiła kupę i zasnęła dalej, nie budząc nas. Poleżała z nią całą noc i rano żałość :)

zozole- są jeszcze oprócz active baby i premium care jeszcze jedne pampersy- takie w żółto-chyba zielonych opakowaniach. ale nie wiem jak się nazywają. ja stestowałam juz wszystkie rodzaje tych oryginalnych pampersów i jak dla mnie najlepsze od urodzenia okazały się właśnie te co ty kupiłaś- premium care. dla noworodka na prawdę delikatne, ale potem jak dla nas lepsze okazały sie active baby. chłonniejsze. ale tak jak mówię- nam akurat te podeszły bardziej ale co dziecko to różne potrzeby. urodzi się maluszek to sama wytestujesz które lepsze ;) dla nas te żółte były najgorsze.

dokładnie, moje dziecko od urodzenia w oryginalnych pampers jeszcze ani razu nie miało nawet najmniejszego odparzenia. jak dla nas są świetne!!

Gość nie wytrzymałabym:/
a pamiętacie jak pampersy wchodziły na rynek w latach 90--tych? Były rózowe dla dziewczynek i niebieskiedla chłopców. Pamiętam to jak dziś,bo mój syn był mały wtedy i zaczęłam kupować. dziś ma juz 18 lat:P pampersy uzywałam w zasadzie tylko na noc i na spacery,bo na dzień nie miałam kasy,zeby mu zakładać:O

Gość zozole
A czy jak posmaruje Malutkiemu dupke :) mascia to ta pieluszka przez to nie zrobi sie mniej chlonna?

Gość agonyaunt
te w żółto zielonych opakowaniach to active baby rozmiar 1 i 2. :)

Gość agonyaunt
I ja smarowałam i nie były przez to mniej chłonne. Cały czas zresztą smaruję. I te pampersy nazywają się new baby chyba. Ale to to samo, co active, tylko dla maluszków. Są jeszcze pampers active fit, ale nie widziałam ich u nas i nie wiem, czym się różnią.

mam ciocię ktora ma kasy po czubek głowy a i tak kupuje Dada z Biedronki. Wg niej nie ma zadnej roznicy miedzy tymi a pampersami :p choc mowi że jeszcze 2, 3 lata temu było inaczej bo ma dwójkę dzieci.