Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kumikumitu

Obiad z takich warzyw

Polecane posty

Gość Kumikumitu

Witam, Mam w lodówce: -cukinie -cebulę -marchewkę -pietruszkę -paprykę czerwoną -pora oprócz tego jeszcze mam ziemniaki. Chciałabym zrobić z tego jutro obiad- podać np z ryżem. Ma ktoś może pomysł co można z tego upichcić (myślałam o czymś w stylu 'warzywa na patelni'- ale czy zgrają się one razem? I czym to doprawić?)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym zrobiła coś ala
leczo. Podsmażyć cebule, cukinie, papryke, pora, podlac wodą a najlepiej pomidorami z puszki i odrobiną wody i dusić, dodać pokrojoną marchewkę, ząbek czosnku, przyprawy i dusić do miękkości. Z ryżem pasuje idealnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym zrobiła coś ala
albo faszerowana cukinia ryżem, papryką, porem, zapiekać w piekarniku i posypać startym żółtym serem, do tego jakbyś miała mięso mielone to też by było super ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym wszystkie warzywa wrzuciła na patelnię i już :) jak najbardziej pasują do siebie :) możesz też zrobić zapiekankę - wartwa ziemniaków pokrojonych w plastry,potem warstwa warzyw np wymieszanych z sosem pomidorowym jeśli masz, znow warstwa ziemniaków i ewentualnie trochę startego żółtego sera i do piekarnika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym zrobiła coś ala
a do tej pierwszej wersji jak nie masz pomidorów w puszce to możesz dodać koncentrat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kumikumitu
Dziękuję :) Zapytam męża co będzie wolał leczo, czy tą zapiekankę (trzeba je najpierw podgotować, czy surowe zapiec?).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja bym pokroila wszystko w paski, wylozyla do naczynia zaroodpornego lub na blaszke, pozypala zola, pieprzem i ziolami, najalpeiej jakas mieszanka z czosnkiem, np. prowansalskie, polala dosc obficie oliwa i upiekla w piekarniku :) bez podgotowywania oczywiscie, im prosciej, tym lepiej .... byc moze pominelabym w tym zestawie pietruszke (zakladam, ze to korzen?) i pora, bo jest juz cebula.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość potencjalnie z kazdego
potencjalnie z kazdego z nich mozna zrobic placki, dodajac odpowiedno jajka, make, rodzynki, cebule, fete - zalezy do czego ;) z pora bym zrobila zupe krem, czesc mozna oczywiscie zapiec, a niektore podac w formie surowki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×