Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

pomozcie !!! nic nie rozumiem !!!

Polecane posty

Gość ona5465467655
Boże, widzisz i nie grzmisz.... Kobieto, Ty jesteś ułomna czy co?! Bardziej szkodzisz dziecku tym denerwowaniem się teraz niż piciem na początku ciąży! Opanuj się! Dziewczyny już ci wszystko wytłumaczyły, więc weź to przyjmij do wiadomości i skończ ze swoimi paranojami! Można nie pić, nie palić, chuchać i dmuchać na siebie a i tak urodzić chore dziecko, tu nie ma reguły! Uspokój się!!!!!!!!!!!!

ale kurcze w 23 tyg i 2 dni dziecko jest oceniane na 22 tyg ..do tego rozmiat brzuszka to 21i 3 dni ,pozostale wymiary sa 22 tyg , a fl nawet na 22i 5 dni...czy ten rozmiar brzucha nie wskazuje na hipotrofie?? a jak bylo u was z wymiarami AC?

Gość miszkowata
U mnie właśnie wymiar AC był tydzień młodszy i gin powiedział, że dziecko ma nieduży brzuszek i że będzie zgrabne. W 24 tc ważył 670 gram, a waga urodzeniowa 3420.

kurcze ,a moze cos nie tak ,ze wymiary dziecko.ma az o tyle mlodsze prawie wszystkie 10 dni ,a brzuszek 2 tygodnie:-(:-(

Gość miszkowata
Po prostu taka jego uroda. U mojego synka chyba wymiar głowy był największy, nie pamiętam i miałam się martwić, że jest chory, skoro lekarz mówił, że jest w porządku?

pocieszam sie tym ,ze moze zaszlam w ciaze duzo pozniej niz2 tyg po okresie i dlatego maly jest taki.malutki ..

Gość miszkowata
Owulacja zależy od długości cyklu, chyba to oczywiste. Nie wiesz, kiedy dokładnie miałaś owulację - chyba nie. Więc przestań dramatyzować, bo nie ma nad czym. Wymiary dla danego tc są i tak orientacyjne, podobnie z tyciem matek ciężarnych i innymi sprawami.

Gość ty chora głowo
czytac sie nie chce takiego belkotu,ty raczej masz FAS ,szukasz na siłe problemu zadne usg ni powie ci kiedy zaszłas w ciaze!to tylko urzadzenie,mylic sie może,co ty wkręcasz? ja to mam wrażenie ,że nie o Fas ci tu chodzi tylko ta rozbieznosc 2 tygodni daje ci stracha bo nie jestes pewna kto jest tatusiem

kochana ale to jest termin orientacyjny i tak może się wszytko wydarzyć a o wszelkie wyjaśnienia pytaj lekarza on prowadzi ciąże i umie to dokładnie wyjaśnić

znam przypadek gdzie lekarz ustałił termin na połowę października z usg mówił na początek urodził sie cc tydzień po terminie

Gość mała miiiiiiiii
2 tygodnie przed czy 2 tygodnie po to jest w terminie!kazdy organizm jest inny,po co się wkręcać???????? ciaza może trwać od 38 do 42 tygodni i tak ma byc

ale chodzi o.wymiary .....wg usg wiek.ciazy 23 i 2 dni.....bpd-22tyg, hc 22 tyg,ac 21 i.3 dni,FL 22 i 5 dni....wiec roznica w wymiarach jest po 10-11 dni , a brzuszka 2 tyg....

Gość mała miiiiiiiiii
ja nie rozumiem?jak to wg brzuszka?????

no rozmiar AC,czyli brzuszka wskazuje na 21i 3 dni ,wiec jest 14 dni mlodszy od wieku ciazy

a o.co chodzi z ta waga ? sa 3 rozne ...fw (shepard) 459 g , fw(hadlock1) 500g, fw (hadlock3 ) 491g ???

Gość miszkowata
Jesuuu, czemu ty nie pytasz lekarza? Wagę dziecka ustala się orientacyjnie wg wymiaru kości udowej i czegoś tam jeszcze, chyba brzuszka? Nie pamiętam.

Gość idel
amanda albo jestes taka glupia i nie czytasz co ci wszyscy pisza albo to prowokacja i w kolko bedziesz pisala to samo zeby ludzi zirytowac pisalam ci juz wyzej ze miedzy niektorymi wymiarami moga byc 2 tyg ludzie nie odpisujecie jej bo jak byscie nie napisali to ta i tak nie zrozumie

ale on ma wsxystkie wymiary za male ,nie ma.nawet jednwgo w normie :-(:-( kazdy martwilby sie na moim miejscu ,tymbardziej ,ze opozniony wzrost to objaw fas!!!:-(:-(

Gość idel
jestes chora, nikt nigdy nie mial idealnych wymiarow, a przyszlo ci do tej glupiej glowki ze poprostu bedziesz miala male dziecko?albo ze lakrz niedokladnie mierzy?? A zreszta ty poprostu chcesz zeby ktos powiedzial Tak twoje dziecko bedzie mialo fas, zadowolona? o to ci chodzilo?

Gość b.e.a.t.a
Wiek ciazy to 22 tygodnie, wszystkie wymiary w normie, dziecko prawdopodobnie bedzie wysokie i szczuple. Wiecej nic nie pisze w tym temacie, bo nie mam sily..

tak ,ale prawdziwy wiek ciazy to 23 tyg i 2 dni...a wymiary wskazuja na 22 tydz

Gość czy wszystkie amandy
sa takie durne???????????????????????????????????????

Gość idel
kobiieto idz sie napij moze wtedy pojmiesz ze bredzisz, wkurzasz irytujesz ,jestes glupia, chodzisz glupia pipo na kotrole to mecz tymi durnymi pytaniami swojego ginekologa, a moze lepiej nie bo cie skieruje do psychiatry gdy poraz n-ty powie ci ze wszystko jest w normie PROWO jak nic

Gość idel
nie wszystkie, a moze i wszystkie ale dlaczego sa takie durne autorko powiedz mi no dlaczego bo ja myslslalm ze nie wszystkie a ty pokaujesz ze jednak tak no wez prosze wytlumacz mi bo ja nie rozumiem, no ale nie badz taka no wytlumacz ot taki sam belkot jak twoj

ale nie wiem jak wytrzymam do kolejnego usg aby sprawdzic ,czy przybiera na wadze...czy to nie hipotrofia wywolana tym fas:-(:-(:-(:-(:-(:-( jak dziecko w 23 tyg wazy niecale pol kilo to ile do porodu moze przytyc ??

Gość mozliwe to??
ale ty jestes tepa japierdole, mam nadzieje ze sie zgrywasz bo juz wspolczuje twojemu dziecku ze bedzie mialo takiego pustaka za matke, szok myslalam ze takich glupich ludzui nie ma na swiecie

Gość mozliwe to??
http://www.medserwis.pl/?p=4097,890,10 internet nie gryzie masz tepa idiotka jak byk dziecko w tym tyg wazy ok 450 do 500 gram dalej bedziesz zadawala te jebniete pytanie???

widzialam ta strone wczesniej ,ale jak pytam sie innych mam to mowia ,ze ich dzieci wiecej wazyly ok 630 gram

Gość chociazby
nie ty nie mozesz byc taka tepa, a jak inni wypija 2 piwa i zachowuja sie normanie a ty po dwoch masz bombe to znaczy ze jestes chora? albo wiekszosc kobiet ma miseczke b a ty masz C to co juz nie jestes kobieta, to musi byc prowokacja jebnieta suko nawet sie nie obrazasz jak cie wszyscy bluzgaja, wroc do szkoly gimnazjalistko