Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka rosla polna

Czy herbatki pokrzywowe faktycznie tak dobrze dzialaja na wlosy?

Polecane posty

Gość stokrotka rosla polna

Wyczytalam gdzies na neicie, ze picie codziennie jednego kubka herbaty pokrzywowej dziennie dziala bardzo dobrze na wlosy, tzn. przyspiesza ich porost i staja sie gestsze. Czy wyprobowywalyscie taka kuracje? Jakie sa faktyczne efekty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stokrotka rosla polna
A gdzie kupilas ten cement termiczny Kerastase?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u fryzjera, 110 zł za tubę, ale bardzo wydajny córka mi podbiera :O fryzjerka powiedziala ze włosy mi wypadają a poza tym się łamią i dlatego poleciła cement stosuję co drugi, trzeci dzień od dwóch miesięcy poprawa jest widoczna, strasznie się cieszę, bo myslałam że będę musiała obciąć włosy :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
herbatki z pewnoscia nie zaszkodza.ale dla wzmocnienia wlosow trzeba bardziej radykalnej metody.ostatnio weszlo w mode ostrzykiwanie skory glowy jakims wieloskladnikowym preparatem ktory ma ponoc byc bardzo skuteczny po kilku sesjach.ale potwierdzenia w 100% jeszcze nie ma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ostatni moheranin
polecam skorupki jajek naukowcy je polecają http://naukadlazdrowia.pl/skorupki-jaj-kurzych-niedoceniane-zrodlo-wapnia Skorupki dobre na odchudzanie! Zażywanie proszku ze skorup jaj kurzych ma wpływ na wchłanianie tłuszczu, np. obecnego w czekoladzie. Eksperyment wykaza wyższe stężenie tłuszczu całkowitego oraz kwasów palmitynowego i stearynowego w kale u osób zażywających skorupy jaj kurzych w stosunku do grupy kontrolnej, ale nie obserwowano różnic w stężeniu kwasów tłuszczowych w surowicy krwi badanych osób. Efekt ten jest prawdopodobnie skutkiem reakcji jonów wapnia z nasyconymi kwasami tłuszczowymi, w wyniku czego powstają nierozpuszczalne sole, które nie są wchłaniane w przewodzie pokarmowym. Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×