Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pacjent bojacy45

PILNE - wezly chlonne - pomocy porady

Polecane posty

Gość Pacjent bojacy45

od 2 lat mam stale powiekszone wezly chlonne pod pachami i w pachwinach - wielkosc 2,3 cm -ale pisze w usa - ze budowa prawidlowa , bez zmian podejrzanych Lekarze mowia ze jak mialem czeste infekcje , anginy , i mam alergie to moga zostac juz na stale powiekszone po infekcjach. A krew idealna cala - wiele badan krwi idealne. Czy tak serio moze byc ze wezly powieksza sie , i tak zostana ? moga byc prawidlowe ale duze? czy to moze byc chloniak bo boje sie ze to chloniak? bylem u 2 onkologow i mowili ze prawidlowe wezly to sa a ze powiekszone to wiele osob tak ma po chorobach czestych ? ct- klatki - idealne ct- glowy ,szyi = idealne KREW- rozmazy ,ob, crp = idealne

Gość a do tego zakwaszony organizm.
wężły chłonne najczesciej sa powiekszone przez obecnosc pasozytów w układzie pokrmowym, zbadaj sie pod tym katem koniecznie i poczytaj o zakwaszonym orgazniemie.

Przy inwazji pasożytniczej występują odchylenia w obrazie krwi, a pacjent45 napisał, że wyniki ma dobre. Węzły chłonne powyżej 1-2 cm nalezy badać. Ty miałeś zrobione wszystkie badania, więc nie powinieneś się obawiać. Jeśli nadal masz obawy to możesz zasugerować onkologowi-chirurgowi biopsję lub pobranie w całości węzła do badania histopatologicznego. Czasami tak może być, że przy powtarzających się infekcjach (np. zapaleniu mieszków włosowych po depilacji- pachwinowe; przy częstych infekcjach dróg oddechowych, zapaleniu migdałków i chorobach gardła- węzły szyjne, zauszne itd) węzły pozostaja powiększone (zmiany pozapalne).

Gość Pacjent bojacy45
Marto disnemar- dzieki za odp . moglabys podac maila mialbym pytan kilka chetnie napisze jak moglabys na maila.

Mam nadzieję, że trochę Cię uspokoiłam. Pamiętaj, że lekarz powinien wyjaśnić Ci wszystko co Cie interesuje. Czasami lekarze maja tak dużo pracy, że nie starcza im na to siły i ochoty, ale to nie znaczy, że nie wykonują dobrze swojej pracy. Jest takie pojęcie jak 'czujność onkologiczna', błahe i mało groźne choroby mozna potraktować po macoszemu, ale jeśli chodzi o jakiekolwiek podejrzenie choroby nowotworowej, to nikt nie może sobie pozwolić na przeoczenie.