Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jużzachwilęmama

Poród, jak rozpoznać że to juz?

Polecane posty

Gość jużzachwilęmama

No i zaczyna się... Panika :) Za dwa tygodnie mam termin porodu, zaczynam się niepokoić gdyż lekarka powiedziała mi, że to może nastąpić lada dzień. Stresuje mnie każde lekkie pobolewanie w wiadomej okolicy, dość często stawia mi się macica i brzuch jest twardy jak kamień i trochę boli. Jakie są wasze doświadczenia z pierwszymi bólami porodowymi? czym się one różnią od skurczy przepowiadających? czy to prawda, że skurcz porodowy boli w okolicach pleców/lędźwi? Mnie póki co pobolewa od czasu do czasu ale z przodu i to tak samo od kilku tygodni :) z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Gość antygeslerrowa
nie pociesze cie, bo ja nie wiedzialam, ze to ju sie zaczelo, nic mnie nie bolalo a rozwarcie mialam juz na 6 cm. Dobrze, ze bylam w szpitalu na patologii, bo bylo juz 10 dni po terminie i lekarz mnie rutynowo zbadal rano:P

Gość antygeslerrowa
ogolnie to nie bolalo jakos strasznie, moze przez jakies pol godziny, a urodzilam od chwili, kiedy mnie lekarz zbadal w 2 godziny:)

Gość idhjz
mi się bóle porodowe zaczęły w momencie jak mi założyli w Szpitalu folej - byłam już po terminie. Chodziłam po korytarzu a brzuch bolał coraz bardziej - myślałam, że to wina balonika. Potem się położyłam i nagle zrobiło mi się mokro - byłam przekonana, że ten cholerny balonik pęknął. A to wody ;) No i urodziłam ;) Różnie bywa - każda kobieta ma inne doświadczenia i każda Ci napisze co innego. Nie znajdziesz tu odpowiedzi, bo naprawdę to bardzo indywidualna sprawa. Jednak nie bój się, bo na pewno zdążysz dojechać do Szpitala - bądź gotowa i pamiętaj, że jesteś kobietą - będziesz czuła kiedy to już. Nieważne czy będą to bóle czy wody czy cokolwiek innego dziwnego co będzie się z Tobą działo ale Ty będziesz wiedziała po prostu... Powodzenia i szczęśliwego rozwiązania

Gość idhjz
acha - zwykle skurcze przepowiadające są słabe i nieregularne a bóle porodowe się nasilają i są systematyczne. Nie pomylisz się ;)

Gość u mnie pojawiły się bóle
takie jakich nie miałam przez 9 miesięcy. Czyli takie, jakbym miała zaraz okres dostać :(

Gość Taka jedna Ola
jak będziesz tylko i wyłącznie czekać na ból w okolicy lędźwi to możesz przypadkiem w domu urodzić bo nie każdy ma bóle krzyżowe ;) Ja akurat takich nie miałam. Na kilka dni przed porodem budziły mnie nad ranem (5-6) skurcze, później w ciągu dnia nic. Aż w końcu jednego dnia zaczęły się rano i cały dzień mi dokuczały- ale nic takiego mocnego, lekkie ale nasilały się. W końcu o 22-giej dotarłam do szpitala, w którym powiedziano mi, że absolutnie nie będę jeszcze rodzić, ale muszę zostać na noc na obserwacji, a o 4.30 synek był już na świecie :) Wydaje mi się, że to jest tak charakterystyczny ból, że nie da się tego przegapić :) ale też ciężko dokładnie opisać ;)

Gość jużzachwilęmama
dziekuję Wam za odpowiedzi... czekam i stresuje się z każdym pobolewaniem patrze na przygotowaną torbę z ręką na telefonie... pierwsza ciąża to jednak wielka niewiadoma. Na bóle krzyżowe specjalnie nie czekam ale wole zapytać jak to przebiegało u innych niż próbować przeczekać i nie zdążyć na czas do szpitala a wariatki z siebie nie robić i nie jechać tam na próżno żeby się później położne nie śmiały, że przyjechałam rodzić po raz kolejny w tym tygodniu :)