Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karollliiina

Czy po odstawieniu kawy sie tyje?

Polecane posty

Gość Karollliiina

Od około miesiąca nie piję kawy i przez ten czas przytyłam 3 kg jedząc tak samo jak wcześniej... Czy odstawienie kawy może mieć taki wpływ?

Gość pierscionek to symbol milosci
Nie :)

Gość wtfak
zdecydowanie tak!

Gość Karollliiina
Nie zmieniałam nic w swoim trybie życia jedynie przestałam pić kawę (a pilam min 2 dziennie) ze względów zdrowotnych (bardzo szybko wypłukuje mi sie magnez, potas itd.).

kawa ma dzialanie odchudzajace, ale zielona. A jak pijesz z mlekiem to raczej tuczaca jest. Zastepujac ja woda / zielona herbata chudniesz, nie tyjesz

Gość Karollliiina
Ale kawa przyspiesza metabolizm prawda?

dokladnie tak samo jak zielona herbata

Gość Karollliiina
Hm może pójde na jakis kompromis;) i np jedna kawa rano a pozniej zielona herbata bo ten przyrost wagi w takim tempie mnie przeraza...

Karolina, a może spróbuj cykorię instant, bezkofeinowa i wspomaga odchudzanie. Ja ją piję zamiast kawy.

ja nie moglam odstawic kawy, nawet jak przeszlam na diete, zrezygnowalam jedynie z mleka no i oczywiscie bez cukru :)

Gość Karollliiina
cykorii instant spróbuję bardzo chętnie :) Ciacho_87 nie mogłas odstawić przez smak czy bałas sie, że przytyjesz?

Gość Karollliiina
ja sobie próbuje zastępować jakimis bezkofeinowymi, raz jest ok,innym razem mam gorszy dzień i taaaaaaaaką ochotę na parzoną z dwóch łyzeczek:D niestety oprócz wypłukiwania minerałów dochodzi to, że mam zwykle dosc wysokie cisnienie :/

Ciacho, ja piłam kawę nałogowo, jestem niskociśnieniowcem, a odstawiłam od poniedziałku, jak zaczęłam dietę atkinsa. Zastępuję kawę właśnie cykorią. Co najdziwniejsze, w ogóle nie chodzę śpiąca, jak nieraz po 3 kawach.

Gość gość
tez przytylam po odstawieniu kawy :P przez ok 10 lat pilam tak 3 dziennie i teraz jak ja odstawilam zaczelam jesc slodycze, czego wczesniej nie robilam i chyba mam wolniejsza przemiane materii. coz kilka kg nie zaszkodzi , ale obawiam sie co bedzie jak do tego rzuce palenie a pale 7 lat 0.5-1 paczki dziennie :)