Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość its a heartache

Rezygnacja ze studiów

Polecane posty

Gość its a heartache

Postanowiłam zrezygnowac z moich dotychczasowych studiow. Już nawet nie podchodze de sesji. Mozecie mi powiedziec czy powinnam odebrac z uczelni jakies moje dokumenty, czy po prostu nie podchodzac de sesji sami wykresla mnie z listy studentow?

Gość rzenszen
sami ci wykresla ..

Gość kjhkjhkhjkhjk
Ja tak miałam, że jak rezygnowałam z jednego kierunku, bo równocześnie byłam na dwóch to nic nie zrobiłam z papierami tylko chodziłam już na jedną uczelnię. Przysłano mi pod koniec roku akademickiego informacje o skreśleniu z listy studentów i informacje o tym, że mam oddać legitymacje i odebrać swoje papiery.

Gość do aswerkola
a wiesz jaki jest termin na złożenie obiegówki i co jakby jej się nie oddało?

Gość mimi z noskiem czarnymm
obiegówka jest konieczna do oddania, bo bez niej nie oddadzą dokumentów. czy na dziennych czy na zaocznych to tak czy inaczej musisz iść do dziekanatu i napisać podanie o rezygnację ze studiów i zrobić obiegówkę i oddać legitymację oraz indeks.

Gość its a heartache
czym wlasciwie jest obiegówka?

Idź się sama skreślić np. po ostatnim egzaminie, jaki ma Twoja grupa. Wtedy dadzą Ci kartę obiegową, pójdziesz do centrum informatyki, biblioteki, oddasz kartę wraz z legitymacją (oddać legitkę z kartą możesz nawet we wrześniu, jak legitymacja straci ważność), jak je oddasz to dostaniesz papiery. ;)

Gość wole grubych niz...
obiegowka to taka karta, z ktora musisz isc w rozne miejsca i oni ci podpisują, np. do bibiloteki ze oddalas wszsytkie książki

Gość its a heartache
Dzięki wielkie za odpowiedzi :) A legitke musze oddawac? W sumie fajna pamiatka jest ;P

Gość its a heartache
up

Gość ppppati
Hej, mam taką samą sytuację. Zrezygnowałam niedawno ze studiów, dostałam obiegówkę, Pani w sekretariacie powiedziała że wraz z nią muszę zwrócić legitymację, jednak nie wspomniała kiedy. Mogę to zrobić we wrześniu ze spokojną głową? Dodam jeszcze, że uczelnia nie ma żadnych moich oryginalnych dokumentów, tylko kopie, więc ich nie potrzebuję ;)

Gość gość
Up! Mam taką samą sytuację jak ppppati. Chciałabym przetrzymać legitymację przynajmniej do połowy lipca, myślicie, że będą się wcześniej upominać? Papierów żadnych do odebrania nie mam, przy przyjęciu na studia zostawiałam tylko kopie.