Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acodoto

Podnoszenie rąk w górę - czy groźne?

Polecane posty

Gość acodoto

Czy podnoszenie rąk w górę w III trymestrze jest groźne? Np. przy powieszaniu prania itp.

Gość Bug chi
Następna skąd wy sie bierzecie ? Tak szkodzi wszystko szkodzi

Gość berbllla
Samo podnoszenie rak nie szkodzi. Trzeba sie wystrzegac podnoszenia ciazkich rzeczy bo naciaga sie miesnie.

Nie można podnosić nawet po to by się posmarować antyperspirantem. Ale to nawet lepiej bo przecież te antyperspiranty to sama śmierć. Leżeć w łóżku. Wtedy już w ogóle będzie git bo się pocić nie bedziesz tak bardzo

Gość berbllla.....
A i nie rozumiem tych wrednych odpowiedzi. Autorka normalnie zapytala, wiec wypadaloby normalnie odpowiedziec. No, ale trzeba pokazac swoja wyzszosc, przynajmniej tu - na forum, kiedy w realnym swiecie sie nie da.

Och litości. Wysłałam nawet buźkę uśmiechniętą, żeby takie panie bez poczucia humoru jak Ty wiedziały że to żart. Ale najwyraźniej nawet tak mało subtelna podpowiedź nie pomogła...no trudno. Przeżyję

...i zastanawia mnie gdzie autorka oranie wiesza ze aż ręce do góry musi podnosić...?

Gość berbllla.....
Nie wszystkie odpowiedz na forum kierowane sa do ciebie. Dotyczylo Bug chi

Gość berbllla.....
Ja mam taka suszarke na podworku, gdzie wieszam pranie wysoko podnoszac rece. To samo z wiszaniem na sznurkach.

Miało być tak :D:D zgadzam sie z Tobą w 100%

Gość berbllla.....
gajaa z czym sie zgadzasz?

Z tym ,że niektórzy nie maja poczucia humoru . I nie zauważają aluzji :P

Gość berbllla.....
A uwazasz, ze osoby powyzej normalnie odpowiedzialy na pytanie? Bo gdyby tak kazdy odpowiadal " z poczuciem humoru" to autorka nie dostalaby normalnej odpowiedzi.

A uważasz ,że pytanie jest ,,normalne''

ja od początku ciąży wykonuję wszystkie domowe obowiązki, mąż nie może mi pomóc bo jest w UK, ostatnio myłam okna na co moja teściowa, że to niebezpieczne, pewnie to mam siedzieć w zasyfionym mieszkaniu aż do porodu bo nic mi nie wolno zrobić ;/ paranoja

Gość to moze ktos wie dlaczego ten
Poglad krazy ze w ciazy nie powinno sie podnosic rak do gory. Ja obecnie jestem w ciazy kupilam sobie madry poradnik gdzie oczywiscie tez bylo napisane zeby nie trzymac rak w gorze za dlugo. Oczywiscie nie napisali dlaczego, wkurzylam sie i rzuclam te madra ksiazke w kat. Potem w poczekalni u lekarza inne mammuski wymienily mi liste rzeczy ktorych one w ciazy nie robia bo niby nie wolno ale jak sie pytalam dlaczego to nie bylo konkretnych odpowiedzi. U samego lekarza po badaniach i po tym jak okazalo sie ze wszystko jest w porzadku zapytalam sie go tylko czy to znaczy ze moge prowadzic taki tryb zyci jak do tej pory, odpowiedzial ze tak. Wiec robie wszystko co przed ciaza, plus pracuje jestem w siodmym miesiacu i mam sie dobrze. Mam jedna rade do przyszlych mamusiek polowa rzeczy ktore uslyszycie w ciazy to bzdury. Musicie sluchac wlasnego ciala i jesli nie jestes w stanie pracowac albo podnosic rak do gory to tego nie rob. Jednak mysle ze jesli nie ma przeciwwskazan to dla twojego dobra i dobra dziecka aktywnosc jest wskazana.

Gość berbllla.....
Tak uwazam, ze pytanie jest normalne. Co w tym pytaniu jest nienormalnego? Ty nigdy nie zadawalas pytan? Urodzilas sie z pelna wiedza na kazdy temat?

Gość odnosnie tego podnoszenia rak
rzeczywiscie nie wolno, a raczej nie powinno sie trzymac rak dlugo wuniesionych. powod jest prosty - miesnie pracuje w taki sposob, ze dziecko samowolnie sie przekreca i istnieje ryzyko, ze okreci sie pepowina. wiem to z wlasnego doswiadczenia. moj syn byl okrecony 2x, a tuz przed porodem wysprzatalam caly dom, oczywicie z trzymaniem rak w gorze - wieszanie firanek.

Berblla ,nie chciałam nikogo urazić...jestem mama trójeczki,ale nigdy w życiu nie słyszałam o takich rzeczach...może jestem mało oczytana:( 🌼

Gość acodoto
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Ja nie ośmieliłabym się komuś mówić, że to bzdura. To że Tobie nie zaszkodziło, nie znaczy że nie zaszkodzi komuś innemu. Mi doktor np. nie pozwalał, ale nie dopytałam dlaczego, więc zadałam pytanie tu z ciekawości i dla bezpieczeństwa. Jednak wiadomo, że nie da się będąc samej, pranie powiesić trzeba np. Ale tak mi się wydawało, że chodzi o ryzyko owinięcia się dziecka pępowiną. I co mądralo jedna z drugą. Pozdrawiam wszystkich i miłej niedzieli.

Autorko jeśli chcesz na bardzo poważnie to proszę brdzo. Nie wolno trzymać rąk w górze przez dłuższy czas a nie ich podnosić i nie ma to nic wspólnego z owijaniem się pępowiną u dziecka tylko z krążeniem, ktre. W ciazy jest gorsze i możesz zasłabnąć. Trzymanie rąk w górze jest też duzym wysiłkiem dla organizmu podczas którego może dojść do odklejenia łożyska. A Ty nie pytałaś dlaczego. Tylko czy można podnosic. Podnosić a nie trzymać. Bądź następnym razem bardziej precyzyjna.

Gość acodoto
Ależ precyzyjna byłam podając przykład - powieszanie prania. Wiadomo, że to trwa dłużej niż zwykłe podniesienie rąk. Ale nie gniewam się na Ciebie za Twoją pierwszą wypowiedź, żeby nie było ;) Poczucie humoru jest ważne, ale może trochę więcej wyczucia. Na szczęście ja nie mam zagrożonej ciąży, ale inna osoba pytająca mieć może. Dobranoc.

Hej, tu jest tyle pytań w stylu: czy groźne jest czyszvzenie toalety, czy zaszkodzę dziecku potrzac sie w ogien itp, ze Twoje uznałam za jedno z takich. Gdybyś od razu napisała że lekarz ci zabrobił i chesz znależć odpowiedz dlaczego potraktowałabym je powaźnie. ;-) Źyczę spokojnych 9 miesięcy i szybkiego porodu