Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxxoooooooooxxxxxxxxx

slub w polsce, mieszkam w uk

Polecane posty

mieszkamy w uk, slub chcielibysmy miec w polsce. poza tym moj narzeczony jest niechrzczonym baptysta wiec myslalam o jednostronnym?.. dalo by sie to jakos zorganizowac?

Gość slubkalubka
wszyscy Polacy, ktorych znam w UK i ktorzy brali slub takze z osobami innych narodowosci brali ten slub w Polsce, bo tak taniej... wszystko sie da zorganizowac. Moja kolezanka wyszla za Muzulmanina (wziela slub koscielny), tak wiec sie da. nawet dziecko ochrzcili, on musi sie tylko zgodzic przy slubie, ze nie bedzie przeszkadzal w katolickim wychowywaniu dzieci.

dzieki za odp. my mamy dziecko, ochrzczone w polsce - proboszcz z mojej parafii w uk wystawil certyfikat ze nia ma nic przeciwko ochrzeczeniu mojego dziecka w innej parafii oraz moj narzeczony pisal, ze nie bedzie przeszkadzal w katolickim wychowaniu dziecka. a co z naukami przedmalzenskimi?? i ile bysmy musieli ksiedzu "zaplacic" za slub???

Gość slubkalubka
moj narzeczony zrobil nauki przedmalz. w uk, ja w polsce. za slub bedziemy placic 300 zl plus organista i koscielny. a ile Wy zapacicie za slub to zalezy od parafii, regionu...