Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicia 1819

Jak przegonić ducha na drugą strone?pilne

Polecane posty

(8) Bądźcie trzeźwi! Czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć. (9) Mocni w wierze przeciwstawcie się jemu! Wiecie, że te same cierpienia ponoszą wasi bracia na świecie. (10) A Bóg wszelkiej łaski, Ten, który was powołał do wiecznej swojej chwały w Chrystusie, gdy trochę pocierpicie, sam was udoskonali, utwierdzi, umocni i ugruntuje. (1 List Piotra 5:8-10, Biblia Tysiąclecia)

(16) W każdym położeniu bierzcie wiarę jako tarczę, dzięki której zdołacie zgasić wszystkie rozżarzone pociski Złego. (17) Weźcie też hełm zbawienia i miecz Ducha, to jest słowo Boże - (18) wśród wszelakiej modlitwy i błagania. Przy każdej sposobności módlcie się w Duchu! Nad tym właśnie czuwajcie z całą usilnością i proście za wszystkich świętych (List do Efezjan 6:16-18, Biblia Tysiąclecia)

Gość kicia 1819
dzis przyszedl do mnie znow ....dal o sobie znac 3 razy..raz uderzyl w okno raz w telewizor a raz dmuchnal mi w twarz chlodnym powietrzem....zaczelam sie szybko modlic i blagac Boga by go zabrał ja go nie chce niech odejdzie poczytam o tym jeszcze i przegonie go...

Gość ja radze tak
porozmawiać z egzorcystą, to nie są żarty, po świecie nie chodzą dobre duchy, co najwyżej jest świętych obcowanie, egzorcystę możesz znaleźć przez googla wpisz egzorcysta i swoją parafię, to są jedyne osoby, które mogą pomóc, należy pamiętać iż szatan nie atakuje złych ludzi bo nie musi, on szuka dobrych aby ich zwieść, szatan i złe duchy boją się Różańca więc radzę sie uciekać w tej modlitwie

Gość pogadaj z księdzem
szatan i złe duchy boją się Matki Bożej, módl się za jej pośrednictwem i do niej

Gość kicia 1819
Dziękuje za wpisy i podpowiedzi szczególnie utwierdzily mnie dwa ostatnie :) bardzo dziękuje i spróbuję tego bedę was informować na bieżąco .....

Podejrzewam, że może być potrzebny nawet egzorcyzm. Znajdź księdza, który tym się zajmuje i do niego skieruj ten problem.

czytając ten watek nasunęła się mi mysl, ze pomóc może taka pani z Orli. nazywana jest szeptuchą. niektórzy twierdzą, ze isc do niej to grzech, a to nie prawda. za wizyte nie wezmie wiecej niz 20 zł. za te pieniadze kupuje swieczki w cerkwii i jest prawosławna i bardzo wierząca. poczytac o niej mozna w innternecie wpisując w google "babka z orli " pomogła wielu ludziom. niektórym niestety nie umie pomóc ale warto spróbować Orla jest połozona na podlasiu koło Bielska Podlaskiego.

nevtelen: też słyszałam o tej kobiecie, ale z tego co pamiętam, ona chyba zajmuje się leczeniem, a właściwie - uzdrawianiem, więc mało prawdopodobne by pomogła z takim problemem, z jakim boryka się autorka topiku. Uzdrawiać a przeganiać duchy to całkiem różne sprawy. Tak czy siak, może warto spróbować ;)

Gość Anna Loggia
Materiał dla egzorcysty.

Ta pani z Orli nie zajmuje się tylko uzdrawianiem ale też zrzucaniem uroków itp. Jak Autorka nie ma bardzo daleko i nic innego nie skutkuje to myślę, że powinna spróbować.

Gość SIOSTRA KSIĘDZA
PRZECZYTAŁAM O TWOIM PROBLEMIE I MAM PEWIEN POMYSŁ::: SKORO JESTES OSOBĄ WIERZĄCĄ, POMÓDL SIĘ DO św. EKSPEDYTA od spraw beznadziejnych... on ma największą moc... kiedy juz modlitwy zadne nie pomagają.... tylko ta modlitwa do niego ma wyglądć jak rozmowa.... spróbuj... musisz poprostu z nim porozmawiać, on Ci pomożę.... jestem siostrą księdza...

Gość kicia 1819
Dziękuje ślicznie siostro księdza mam nadzieje ze móilas Swojemu bratu o moim przypadku na pewno wypróbuję tę modlitwę dziękuę za radę pozdrawiam...dam znac jak by cos sie zmieniło na lepszei

Gość Orange w abonamencie
" allium to nie jest żadna dusza . Dusze ludzi umarłych nie mogą kontaktować sie z żywymi " Czy Twoim zdaniem po śmierci każda dusza idzie do nieba, mięsko zostaje na Ziemi i wszystko jest cacy? Zdarza się, że ludzie umierają nagle i nie zdają sobie sprawy , że nie żyją. Dlatego często osoby wyczuwają w swoim nowo zakupionym domu czyjąś obecność a potem się okazuje , że ex gospodarz nadal chodzi po gospodarstwie, odsuwa stołki, filiżanki albo dogląda zwierząt itp. Ale są to raczej przypadki nieszkodliwe.Trzeba tym duszom pomóż przejść na druga stronę. Inny rodzaj to definitywnie złe byty które broją, żywiąc się energią często podczepiają sie pod ludzi słabych psychicznie, niszczą im życie, mogą ich nawet nakłonić do samobójstw. Są agresywne i dlatego czasem przesuwają meble, szklanki i talerze roztrzaskują się a jak przyjdzie ksiądz np. po kolędzie to w domu zaczyna się jazda. Ale co innego jak " coś " nas ewidentnie atakuje a co innego jak tylko powiedzmy skrzypi podłoga. Ale skoro autorka nie chodzi do wróżek, nie wywoływała duchów i nie robiła innych złych rzeczy to wina nie jest po jej stronie, może ta staruszka potrzebuje np. modlitwy. Może ma jakieś niezałatwione sprawy ? Wszyscy tutaj polecają autorce modlitwy. Czy to coś da ? Skoro jest wierząca, modli się i sytuacja się nie zmieniła trzeba sięgnąć po inne środki. Myślę, że rozmowa z zaufanym księdzem z parafii może być dobra na początek. Może on poradzi co i jak. Tylko, że może się przyczepić do tej bioenergoterapeutki :) Ostatnio przeczytałam, że jeden ksiądz nawet książki Coelho i chińską porcelanę zalicza do rzeczy związanych z okultyzmem :). Nie wiem z jakiego województwa jesteś ale tutaj masz mapkę: http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/egzorcyzmy-i-pomoc/egzorcysci-i-modlitwa-o-uwolnienie Taki ksiądz egzorcysta na pewno oczyści mieszkanie, może "odeśle " te dusze, i powie jak masz się modlić, jak dalej postępować. Mamy 21 wiek. Ludzie szydzą z tego czego nie rozumieją - bo to niby już nie Średniowiecze i czas zabobonów. Dopiero jak kogoś to spotyka to nagle odważniś trzęsie portkami. Ja wierzę, że sa rzeczy o których nie mamy bladego pojęcia. Są osoby, które bawią się w czarną magię, inne potrafią tak spojrzeć, że człowiekowi film się urywa i pęka głowa. Niedaleko mojej miejscowości stoi dom, z którego nawet ksiądz z policją uciekali w popłochu. Nikt go nie chce kupić i zburzyć też nie.

Gość Orange w abonamencie
do nevtelen Niestety Kościół potępia wszelakie " inne " środki :). Autorka mogłaby się też przecież skontaktować z kimś kto jest medium. Wtedy wie po co taka staruszka przyszła, czego chce, kim jest , gdzie mieszkała do tej pory i czy coś ją łączy z autorką. Ja nie wiem na jakiej zasadzie działają księża egzorcyści ale coś mi sie wydaje, że z duchami to oni raczej nie rozmawiają :) Lepiej jednak po bożemu iść do egzorcysty niż korzystać z usług różnych szemranych osób, które mogą więcej szkód narobić niż pożytku.

Gość do kicia 1819
a mieszkanie w którym mieszkasz jest Twoje od początku ? Ta liczba 7 może coś znaczyć dla tych dusz, a to , że Ty się źle czujesz to normalne, czasem bywa, że ktoś kto znalazł się w takiej sytuacji jak Ty zaczyna np. pić alkohol którego przedtem nie tykał , staje się apatyczny, zaniedbuje obowiązki, cierpi na migreny. Osoby zajmujące się badaniem zjawisk paranormalnych często opisują, że jeśli duch przebywa w pomieszczeniu to nagle temperatura wokół jest niższa. wiem, to brzmi jak Z Archiwum X . też byłabym za tym ,żebyś skontaktowała się z egzorcystą zanim całkiem się rozregulujesz. Allium - po co wstawiasz te cytaty z Biblii ? Ty jesteś jakaś samozwańcza egzorcystka ? :) :) I te rady które dajesz. Obłęd.

Gość na początek....
jeżeli piszesz to na poważnie to mogą być objawy schizofremii (całego tematu nie czytałem, tylko początek) idz do psychiatry.... Ludzie z schizofremią często widzą, słysze coś co nie istnieje - często mają takie objawy choroby -ps nie pisze dla złośliwości tylko po to byś serio poszła do lekarza

Gość no na początek....
Kurcze nie pomyślałam o tym, możesz mieć rację. I nie żebyśy sobie robili jaja z autorki. Czasem osoby bardzo wierzące ( i w tym miejscu też nie mam nic złego na myśli bo sama jestem wierząca ) ale tak bardzo bardzo gorliwe maja różne wizje, wydaje im się że to objawienia itp.

Gość na początek....
schizofremia to choroba i nie zależy od religijności Mnie bardziej zastanowiło to w opisach typu: "Czuje jak --ktoś-- za mną chodzi, czuje wciąż czyjąś obecność " "--ktoś-- chce ze mną rozmawiać" itp to są objawy tej choroby a także halucynacje i omany dźwiękowe

Gość egzorcysta i juz
c

Gość no no na początek ...
I co autorko, dajesz jako radę ? Udało Ci się coś załatwić, napisz bo się martwimy. Pozdrawiam

Gość kicia 1819
Zadnej schizofrenii nie mam...zyje w realnym świecie i kontaktuje wszystko...bez przesady ale osoba chora zazwyczaj zyje w jakims obłędzie...a ja nie....nie wyczekuję danych sygnałów one się dzieją jak np oglądam telewizje albo usypiam bądź tez spie....... wyobrazcie sobie ze siedzicie w autobusie i czujecie na sobie czyjs wzrok ....szukacie w koło patrząc kto się patrzy i znajdujecie osobnika który gdzies tam wlepia w Was swoje gały...tak samo mam ja tyle ze ja nie widze nikogo.... nie jest tak ze ciągle mam to ....to się zdarza kilka razy w cigau dnia...nie jest ze mną 24h....w domu mieszkam od zawsze to jest dom moich dziadków w którym mój tata mieszkal od malego i my tu mieszkamy.... nie jestem jakąs stukniętą wierzącą co widzi oczyma wyobraźni jakieś bzdety... jestem osobą wierzącą mam silną wiare chodze do koscioła ale bez przesady nie do takiego stopnia zeby zaraz z kazdej okazji do kosciola biegac.....najgorsze jest to dziwne uczucie które nachodz mnie....takie hmmmm nie umiem wam tego opisac zeby to przedstawic ale niepokojące i dziwne..strasznie niewygodnie się wtedy czuje...jak nie ja.... mam często napady zdiwnej irytacji w jednej chwili się denerwuję bardzo a za moment tak jakby moja podświadomosc mi tłumaczyla ze nie ma o co przeciez....wiem ze Wam się wydaje to smieszne i wykoloryzowane ale ktos kto tego nie ma nie zrozumie...bo dla osoby któa nie wierzy w cos takiego to jest po prostu smieszne...i nie mam o to zadnej zlosci po prostu staram sie zrozumiec innych bo ja kiedys tez bym pewnie tak zareagowala...czesto budze się w nocy strasznie wystraszona...nie wiem czym....przeciez się tego nie boje.....i czesto mi sie sni cos zlego ..ze ktos chce mnie zabic..węże..raz mi sie snił diabel straszny ale to mi sie wydaje ze ja chyba bylam na wpół we snie bo pamietam ze otworzylam oczy i go zobaczylam jak siedzi nademną wiem to wydaje sie smieszne kazdy reagowal smiechem ale po wysłuchaniu mnie i opisaniu jego wyglądu juz nie bylo to smieszne...

Gość Neverending ... story
piszesz " mieszkamy " , czy inni domownicy też mają takie doświadczenia ? poza tym po przejrzeniu wątku nie widzę by ktoś się z Ciebie śmiał, a Twoja reakcja na schozofrenię- przesadzona, nikt nie mówi, że masz iść się leczyć, to było jedno z zapytań a uwierz że są osoby chore które zaprzeczają i udają przed bliskimi , że jest cacy, zależy jeszcze jaki to rodzaj schizofrenii, nie wiem dlaczego zwlekasz z wizyta egzorcysty jeżeli rzecz ma dzieje się od kilkunastu miesięcy, myślę, że większość z nas od razu przystapiłaby do działania a patrząc na datę napisałaś tu po raz pierwszy 11 dni temu, nie sądzisz, że to dziwne ? mój znajomy z takim problemem, po zwierzeniu się, otrzymał adres i umówił się jeszcze tego samego dnia, a duch nękał go może z tydzień więc Twoja historia jest dziwna, oczywiście wierzę w duchy, chodzi raczej o to, że Ty nic z tym nie robisz, jeśli to prowokacja to współczuje poczucia humoru bo jak widzisz niektórzy się przejęli Twoją sytuacją na prawdę a jedna taka " Mama Madzi " juz jest, co sprzedaje co 5 minut inne bujdy

Gość cx xc
a mnie się coś wierzyć nie chce, że Kicia nic nie przeskrobała, jak to mówią dobrego zło się nie ima :) więc może coś masz na sumieniu i dlatego furtka otwarta, co z tego, że chodzisz do kościoła ? złodzieje i świry też chodzą

Gość oj kicia kicia
Nam też się śnią : - węże - ucieczka przed kimś kto chce nas zabić / skrzywdzić - a ów diabeł vel zmora to mógł być paraliż przysenny Nie wiem ile masz lat ale mnóstwo ludzi mając w domu takie zjawiska spieprza w podskochac nie mówiąc już od tym , że nie idzie sobie spać nawet po pacierzu, coś mi tu śmierdzi prowokacją

Gość Neverending ... story
Mnie też to wygląda na prowokację. Po pierwsze Ktoś w takiej sytuacji nie wchodzi na Kafeterie :) To tak jakby członek rodziny miał zawał a my się logujemy i pytamy tutaj co robić. Jak co drugi temat to tyłek albo cycki ewentualnie zdrada. Takie rzeczy to delikatna sprawa. Jest tyle stron katolickich i tak jak mówię rodzina zbiera się do kupy i dyskutuje co z tym fantem zrobić. A nawet jak coś to forów o duchach jest multum. A nie Kafeteria i to w dodadku dział : życie uczuciowe. Już " ogólne " bardziej pasuje. No i sama autorka - nie pisze reguralnie . Fakt , nie musi ale uderzyła z pompą dzisiaj bo ktoś jej zarzucił schizy. Szkoda czasu Moi Drodzy :(

Gość na początek....
a ja sądze, że jednak to nie jest prowokacja - zbyt dużo szczegółów, zbyt dużo treści, nie wierze, że tyle komuś by się chciało wymyślać http://online.synapsis.pl/Schizofrenia-podstawowe-informacje/Objawy-i-rozpoznawanie-choroby.html Do autorki tematu, moim zdaniem powinnaś pójść do lekarza psychiatry i porozmawiać z nim o swoich odczuciach, lękach - tylko lekarz który ma z takimi ludźmi na codzień może wydawać jakieś osądy. Przy okazji właśnie zajrzałem na google i tematyka duchów i schizofrenii idą wręcz w jednej parze.

to są pewnie dusze które nie doszły do światła, zagubił się między światami - dla nich ta sytuacja też nie jest wygodna, na pewno. czujesz sie slabiej bo dusze ktore sie pprzyczepiaja do czlowieka 'czerpią' od niego energię, jest im przy Tobie dobrze wiec musi je ktos przekonać żeby zechciały odejść albo nawet nie potrafią tego zrobić same. mialam pare razy rozne dziwne sytuacje z duchami, na szczescie mam kogos kto sie zajmuje odprowadzaniem dusz na tamten świat. Sama tego nie zrobisz i sobie z tym nie poradzisz, lepiej sie w to nie baw. a takie obcowanie z duchem na dluższą metę jest dla Ciebie bardzo niekorzystne i dla ducha tez, zrób z tym cos jaknajszybciej. Polecam panią Wandę Prątnicką to jej strona http://www.egzorcysta.pl/

ludzie nie wiecie co piszecie. zdarzają się takie rzeczy, ja sie borykam wiekszość życia :/// po prostu niektórzy są bardziej 'podatni' na to żeby duch sie przyczepił- nikomu nie polecam:/ też bym wolala być sceptyczną niewierzącą i nie miec o tym zielonego pojęcia :/ ale niestety mam i to nie z własnej woli, takie życie