Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asweroka

rekrutacja wokalistyka, studiuje ktos ?

Polecane posty

Gość asweroka

Chcialabym w tym roku startowac na wokalistyke, specjalnosc wokalno-aktorska. Nie mam przygotowania muzycznego, a noz sie uda ... najwyzej przez rok pochodze na studium wokalne i w przyszlym roku sprobuje ponownie. A teraz zobacze tyko jak to wszytsk owygląda. Wymagania dla kandydatów: uzdolnienia muzyczne, dobry słuch, dobry głos, poprawna dykcja. Egzamin praktyczny: Wykonanie z pamięci trzech utworów z akompaniamentem (arii, pieśni), w tym obowiązkowo utwór polski. Recytacja pamięciowa 3-minutowego fragmentu prozy lub wiersza. Badanie predyspozycji słuchowych, poczucia rytmu, pamięci muzycznej. Patrzac na inne kierunki, gdzie wymaga się np. graniu na instrumencie, egzaminu z ksztalcenia sluchu, solfez barwy - wymagania nie sa jakies straszne ... Mam natomiast do Was pytanie, na czym polega badanie predyspozycji słuchowych, poczucia rytmu, pamięci muzycznej. Domyslalm sie jak to sprawdzaja, ale wole by ktos mi napisal ;) Inna sprawa trzeba wykonać 3 utwory przy akompaniamencie - rozumiem ze mam dostarczyc nuty owych utworow czy sama mam sobie zalatwiac kogos kto bedzie mi gral ? A moze podklad ? Jakie ariee lub piesni polecacie zaspiewac ? Moge wybrac obojetnie co byle byla to piesn lub aria? No i ostatnia sprawa - wiersz ? Wybrac cos powaznego, czy z literatury dziciecej tez moze cos byc ? Pozdrawiam! Ania

ultraviolet1980@o2.pl napisz do mnie, jestem pianistką, korepetytorem solistów. powiem Ci co i jak na wstepnych. odpiszę jutro

Gość asweroka
podbijam ...

Gość asweroka
...