Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problem z komunią dziecka -co

Problem z komunią dziecka -co aby się rozerwały podczas obiadu?Kucyk albo clown?

Polecane posty

Albo jakiś magik? My - rodzice i rodzina "starsza" by jadła obiad no to dzieci nie za bardzo byśmy chcieli mieć przy stole - alkohol, itd... Myślałam nad skombinowaniem np. clowna i on by robił im jakieś na twarzy malunki, albo magika aby pokazał im jakieś sztuczki. Ale ostatnio zaczęłam myśleć o takim kucyku, aby go przywiązać do palika i aby weszły na niego i jeździły. Mamy większy ogród, więc myślę że to nie będzie problemu. Co powinnam przygotować dla takiego kuca? Coś do picia? Marchewki aby go karmić? Coś jeszcze?

Czy są tu osoby z okolic Warszawy które już coś takiego robiły - wynajmowały? Z czym trzeba się liczyć??

Gość najlepszy będzie clown
dzieci nie umieją sie same bawić? masz ogród, dasz piłkę, skakankę, gumę do grania.. Dzieci nie są chyba jakieś nienormalne, poradzą sobie. Poza tym, i tak jest potrzebny jak zwykle, dozór kogoś dorosłego.

Gość powiedz mezowi zeby
ciebie przywiazal i niech na tobie jezdza a takie bachory to tylko biednego kucyka zamecza

Gość cdijdoisvjoisdjv
Dlaczego uroczytosc komunii dziecka musi byc rownoczesnie wyzerka i pijatyka. Nie mozna spedzic tego czasu przy stole razem z dziecmi, przyjemnie, uroczyscie, rodzinnie, a rozmowy i zachowanie dopasowac do tresci tej wlasnie uroczytosci ???? W takiej atmosferze kieliszek albo dwa wodki dla doroslych tez naleza do uroczytosci (chociaz kosciol robi z tego symboliczna i zasadnicza walke przeciw piciu).

Chodzi o to że nie chcę aby to było coś, co zawsze jest u nas - nie jakaś piłka czy berek, ale coś co zapamięta.

Gość tak wiec...\?
to co dalas w linku to kuce do oprowadzanek wieczieci i tak na nich jezdzily nie beda

No właśnie, ja szukam takiego na którego mogą wsiąść we 2-3 osoby pojeździć sobie. Oczywiście ktoś starzy też będzie aby je wsadzać na niego, więc samopas nie zostawimy ich.

Gość tak wiec...\?
2-3 osoby na jednym ty chcesz zeby go zameczyli??

Gość 6na9
Ty masz chyba problem ze sobą nie z komunią dziecka. Wynajmij sobie animatorkę zabaw na ten czas i taniej cię wyniesie, koń ci nasra, a dziecko wdepnie. Wychowujesz małpkę? 9-cio latek powinien zjeść obiad z rodziną przy stole, przecież teraz uczysz dziecko zachowań społecznych. Z tego co wiem, dzieci zajmują się prezentami i sobą jesli ich jest więcej, warto oderwać dupę od koryta i zająć się dzieciakami, coś zaproponować lub chociaż zająć rozmową, w końcu to ich święto i pewnie każde chce spędzać je z rodzicami, nie z koniem.

Gość na komunie wynajmij
dzieciorom księdzą będzie tańczył ,spiewał i zabawiał was idiotko skonczona.

Animatorkę to wynajmuje na jej urodziny. I proszę może nie obrażajmy się, bo ja przecież nic takiego nie piszę w waszą stronę. Wracając do tematu - chce aby zapamiętała ten dzień.

Gość vbnvvgjv
ja p... co sie dzieje na tym swiecie... ja na komunie dostalam zegarek i tyle ucz ucz dzieciaka to wyrosnie na rozpieszczenca to jaki prezent na 18tke?lot balonem dookoła swiata?

Gość 6na9
Mówisz animatorkę na urodziny, a słyszałaś o wynajmowaniu konia na komunię?

Gość tak wiec...\?
przykro mi ale musze to napisac jakbys byla normalna to nawet nie myslala bys o czyms takim bo kon to zywe zwierze a nie jakas zabawka a ty chcesz zeby dzieci sie nim bawily a to normalne nie jest to jest zwyczajne znecanie sie nad zwierzeciem

Słyszałam, moja znajoma w Krakowie wynajęła.

Gość 6na9
Chcesz żeby zapamiętała ten dzień? Podniosła uroczystość w kościele, biała suknia, rodzina przy pięknie zastawionym stole, prezenty, uwaga rodziców - to mało do zapamiętania? To jakich doznań ty potrzebujesz?

Zbaczacie z tematu. Proszę o pisanie na temat kucyka, proszę was.

Gość tak wiec...\?
stuknij sie w glowe to najlepsza rada

Gość jenk
dlaczego kucyka -proponuję konia a nawet dwa .A najlepiej przenieś imprezę do stajni .Albo nie ,to głupi pomysł bo jeszcze konie zeszłyby na zawał jak żyrafy ew łódzkim zoo

Gość basia123456
a ja nie widzę w kucyku nic złego! Wręcz przeciwnie- uważam to za ŚWIETNY POMYSŁ! Dzieci mogą obcować ze zwierzęciem, teraz dzieciom w mieście tego bardzo brakuje. Co mają usiąśc przed komuterem albo telewizorem? Niech jeżdżą, cieszą się! Komunia to święto dziecka, niech ono ma z tego frajdę! Dla kucyka przygotować tylko wode w czystym wiadrze, o paszę najpewniej zadbają organizatorzy. Domyslam się też że z kucykiem przyjedzie opiekun/oprowadzacz, na pewno nie zostawi zwierzęcia wam samego musi nad nim panować uważac żeby nie kopnął nie ugryzł. Dzieci mogą nauczyć się czyscić kucyka, czesać grzywę, dowiedzieć się czym się go karmi, jak wygląda siodło i lejce, zostac oprowadzonym kawałek, porobić super zdjęcia. Fajnym pomysłem jest tez wycieczka bryczką albo zamówienie bryczki pod kościół dla dzieciaków i dojadą tak do domu! dla chłopców fajne z kolei mogą być quady!

Gość I dlatego odkopujesz
watek z maja 2012?