Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awer8177

codziennie zaczynam diete

Polecane posty

Gość awer8177

a potem po południu koniec diety i tak od nowa co zrobic żeby skonczyc diete

Gość awer8177
np teraz tez do tej pory dieta , ale juz jem wszystko, macie tak nieraz

Gość awer8177
zjadlam 6 kromek chleba białego,z dzemem

myślę, że nie ma sensu zaczynać diety zanim psychicznie się do niej nie nastawisz. Musisz zrozumieć, że robisz to dla siebie, że naprawdę CHCESZ schudnąć i jesteś w stanie zrobić WSZYSTKO CO W TWOJEJ MOCY, aby pozbyć się tych kg. Bo inaczej będziesz zaczynać i usprawiedliwiać się "no przecież nie jest ze mną jeszcze tak źle", "jedno ciasteczko w tą czy w tą różnicy nie zrobi", "zacznę od jutra" itp itd. Ja pod koniec roku schudłam 8 kg w przeciągu 2 m-cy. Wcześniej też zaczynałam diety i nie kończyłam. Zastanowiłam się dlaczego chcę schudnąć i czy w ogóle chcę skoro diety nie trzymam. I doszłam do wniosku, że CHCĘ i na tym celu się skupiłam. Teraz chudnę dalej, po mału ale do przodu :) Może jak nie możesz się zmobilizować skorzystaj z pomocy dietetyka? Albo zapisz się do jakiejś odchudzającej grupy i codziennie "melduj" - zapisuj co jadłaś, ile i ile miałaś danego dnia ruchu? Każdy inaczej się mobilizuje, ale zacznij od siebie, bo skoro dzień w dzień odpuszczasz to może Ty wcale nie chcesz schudnąć? Otoczenie Ci mówi, że powinnaś ale Ty sama wewnętrznie się przed tym bronisz? pozdrawiam

Teraz jak patrzę na moją stopkę to schudłam więcej niż 8 kg od tamtego czasu. Po prostu już nie liczę tych kg tak jak na początku :) Dieta to styl życia, a nie chwilowa zmiana i chyba weszła mi w krew :)

Gość awer8177
dziękuję :) nie mam duzej nadwagi z 5 kg najwyzej moze jak bym miała wieksza to bym sie bardziej starała sama nie wiem

Gość najważniejszy posiłek dnia
może masz kompulsy? zarzucasz dietę by się potem najeść