Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jakie jest najtansze mm? ja do tej pory uzywalam nan ale moja cora jakos go chyba nie toleruje i chce zmienic i mysle o jakims tanim bo uzywam mm tylko do robienia kaszek

Gość tak wiec.../?
moze gerber albo bebiko

Gość chyba z rossamnna
seria babydream, mają też tanie kaszki za 5 zł.

Gość tak wiec.../?
jest jeszcze te babydreem z rossmanna

Gość mama roczniaka :))
gerber, bebiko potem nan. jak ma 11 to ma 11, a nie 12. kup 2 a potem przejdziesz na 3, co za problem?

Gość mamamama27
przejdź na same kaszki mleczo ryżowe - po co ci mleko?

Gość mama roczniaka :))
ale po co chcesz zacząć podawać butlę w takim wieku??? przejdź na łyżeczkę :)

Gość Z góry zakładasz że to tanie
będzie tolerować? Drogich nie toleruje , no rozumiem, w końcu są drogie ;) ale nie łudź się że tani proszek będzie łagodniejszy i łatwiej strawny. Moja córka cały czas pije mleko Aptamil (bebilon) choć wcześniej piła Hipp (kiepsko pryzbierała na wadze po nim) i wszystko było ok a kiedy kupiłam najtańsze u nas mleko Nestle Beba (nestle Nan ) to zaczęły się historie z biegunką , tak samo było po jeszcze tańszych świństwach. Spróbuj Humany albo Hipp

Gość jhgfdfgbhn
a u nas wlasnie po babydream skonczyly sie kolki mleko robia ni iemcy jest mniej slodkie dobrze strawne ma mniej laktozy niz np hipp (jest bardziej na poziomie hipp ha) po hippie bebilonie itd byl dramat a po tym spokoj dziecko przybiera rewelacyjnie a mleko kosztuje 16 zl za 600g warto sprobowac i tyle. Nam najzwyklejsza mieszanke (czytaj najtansza) zalecil pediatra i mial racje oczywiscie nie jest to regula,neonatolog powiedzial ze te super mieszanki to pic na wode byle sprzedac jak najwiecej, nie do konca sie z tym zgadzam ale mysle ze ona ma dosc przedstawicieli handlowych i ich rewelacji po prostu zaleca to co najprostsze najtansze moze cos w tym jest w koncu pracuje z noworodkami i wczesniakami.

ale dziecko ma po tym nanie problemy czy po prostu nie chce go pić? moje dzieci miały po 7 miesięcy jak odrzuciły właśnie nana bo im nie smakował syna udało się jeszcze kilka miesięcy na bebiko pociągnąć ale córa nawet tego nie chciała i w wieku 7 miesiecy na krowie przeszliśmy i to tylko jako koktajle owocowe lub kakao syn miał 12 miesięcy jak już nawet bebiko odrzucił i tez na krowim jedziemy a co do kaszek mleczno-ryżowych to jak najbardziej można z butli :) a i mój mały ma już 18 miesięcy a kaszy łyżeczką nie tknie :/ wszystko co mleczne czyli kasza, mleko, kakao, koktajl owocowy musi być z butli :D:D:D

Gość cccccdd
no nie żartuj??18 miesięcy i ssie butlę? nie boisz się o zęby?o zgryz?masakra.. takie duże dziecko i ssie butle;/ i pewnie smoczek też ssie. obiady też mu miksujesz i butlą podajesz???? nieodpowiedzialna jestes kompletnie. masakra;/ autorko-no to przerzuć się na bobovitę na kaszki Mleczni-ryżowe i tyle. przecież to ekonomiczniej niż być mieszała samo mleko z samą kaszką

Gość oooo matko
kolejna nawiedzona - ja piłam kaszkę mannę na śniadanie i kolację do czasu aż poszłam do szkoły i żadnych problemów ze zgryzem nie miałam nie przesadzaj - ile to dziecko pije z tej butli 10-15 minut?

Gość dalmacja istria
idiotko to ma wpływ na zgryz i nawyk żucia i to wielki. może czas zająć się własnym dzieckiem i nauczyć je jeść łyżeczką a nie iść na łatwiznę i robić mu krzywdę???

Gość oooo matko
a co w takim razie mają zrobić matki które decydują się na długie karmienie piersią np powyżej 2 lat? też łyżeczką podawać?

Gość joosefyna
Ccccdd-nie dramatyzuj. co innego doic butle caly czas,napoj.tykko i wylacznie ze smoka,a co innego raz dziennie kaszke czy koktajl. Moja siostra miala.takie dziwactwo,ze do dobranocki chciala buteleczke,bo miala taka ukochana w ksztalcie smerfa. i jakos zeby ma.proste. a do 4urodzin tak pila. kazde inne picie normalnie ze szklanki.tylko to wieczorynkowe z flachy. oj boze zeby nie bylo -moja corka ma 15miesiecy i smoczkow.ani butelek juz nie uzywa. mleka nie chce zadnego,kaszki tez jej nie wchodzily nigsy specjalnie,a od jakichs trzech miesiecy chce wylacznie dorosle.zarcie,zadnych papek. no i git

Gość qaaaaawwwww
do oooo matko------ buehehe widać, żeś tepa. a co ma ze sobą wspólnego ssanie piersi, a smoczka?:O weź się dokształć najpierw. OK? i nie pisz takich bredni bo się kompromitujesz?

Gość mamama26
do pytania autorki - kaszki mleczne poprostu robić rzadsze i leci z butelki - nie masz miarek i na opakowaniu pisze np. 5-6 łyżek więc sama decydujesz czy na gęsto czy nie - aa i polecam ci w takim wieku nauczyć dziecko pić z rurki - są kubki z canpola z rurką wysuwaną - ja zostawiłam synka sam na sam z tym kubkiem i w 5 minut nauczył się pić soki - ale równie dobrze kaszki też można