Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowniez matka

Przeczytajcie-doradzcie :(

Polecane posty

Gość rowniez matka

Moje dziecko ma egzeme, na szczescie w slabym stopniu. stosuje hydrokortyzon, gdy je wysypie, ale w sumie wystarczaja kapiele w oilatum i smarowanie kremem z tej linii produktow. Dziecku nie szkodzi tez zel nivea baby. Jade niedlugo z dzieckiem na urlop do mamy. I juz mam dosc, ona sie interesuje ziololecznictwem i zamierza sama dziecko podkurowac. Zrobila miksture do smarowania-ale to akurat moze pomoc, moj kuzyn, ktory ma luszczyce tez to stosuje i to mu pomaga-a latal po lekarzach, ciagle nowe masci drogie dostawal i bylo coraz gorzej. Ale moja mama chce tez kapac dziecko w skrzypie polnym, ziolowy szmpon uzywac. Ja jej tlumacze, ze mozemy wyprobowac to do smarowania-bo zdaje sobie sprawe, ze lekarze, nawet jesli wiedza, ze mozna sie wyleczyc ziolami, to nie powiedza, za to czesto zapisuja drogie, nieskuteczne leki. Ale do kapieli chce wziac to oilatum albo nivea baby i chce kupic na miejscu proszek dla dzieci. to moja mam sie obraza, bo ona by chemii nie stosowala, tylko wlasnie ziolowe kuracje, ponoc bardzo skuteczne. Nie wiem juz jak z nia rozmawiac. Ja wiem, ze mama wielu osobom pomogla, wlasnie doradzajac ziolowe kuracje, czy to na problemy skorne, czy inne. Ale skoro dziecku sluzy oilatum i nivea, to nie bede ryzykowac jakichs ziolowych kapieli.

Gość A ja bym spróbowała
chcesz skorzystać ze smarowania ziołami, to czemu nie spróbujesz kąpieli?

Gość rowniez matka
Czuc ironie w Twoim pytaniu :P Tego smarowidla chce sprobowac, bo kuzynowi pomaga. Dziecko ma egzeme w lekkim przebiegu, jak juz to kilka plam na pupie, w zgieciach rak i kolan-nie drapie sie. Przy egzemie nalezy nawilzac skore, wiec watpie w dzialanie jakiegos skrzypu polnego, mam oilatum, ktore spelnia swoje zadanie znakomicie. Jak juz cos wychodzi, to jakies dwie plamy jedynie.

Gość rowniez matka
Jak wyjda plamy, to musze hydrokortyzon stosowac, bo wtedy samo nawilzanie nie wystarcza-masc na sterydach, wiec chce sprobowac czegos naturalnego. ale dzieki stosowaniu oilatum, nie wychodzi juz tego duzo.

Gość A ja bym spróbowała
Ironię?! :O Chyba jesteś przewrażliwiona :O Odechciewa się rozmowy z tobą.

Gość rowniez matka
sorki, nie doczytalam nicku-ze bys sprobowala :) Po co sie od razu obrazac? :)

Gość rowniez matka
Podnosze :)

Gość ale masz dylematy
skoro matka chce pomóc i dziecko kąpać w ziółkach niech to robi, najwyżej się okaże że nie pomogło jej wanna i jej czas, najwyżej ona będzie szorować brudną wannę i bawić się w wywary i napary skrzyp dziecku nie zaszkodzi, ciesz się że mama chce Ci pomóc i zająć się dzieckiem

Gość rowniez matka
Do Pani powyzej-masz dziecko z egzema? To chyba normalne, ze sie waham... nie chodzi mi o smarowidlo, ale o te kapiele, bo skora egzemowa powinna byc nawilzana.

Gość rowniez matka
I dla mnie to nie dziala tak-ze najwyzej nie pomoze. Jak dziecko wysypie jeszcze bardziej, to bez sterydow sie nie obejdzie.