Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyspiarka35

strzykanie w biodrze

Polecane posty

Gość wyspiarka35

od ponad miesiąca odczuwam strzykanie w kolanie. na początku się nie przejmowałam, ale zauważyłam że problem się rozwija. na początku strzykało tylko przy schodzeniu po schodach, a teraz przktycznie cały czas. czytałam trochę na ten temat i podobno jak nie boli to nie ma co się przejmować. generalnie właśnie nie boli. tylko raz mnie rozłożyło po długiej kilkugodzinnej wędrówce. co o tym myślicie? czy ktoś tak miał i jak to się rozwinęło? wiem, że powinnam pójść do lekarza. wizytę mam w przyszłym tygodniu, ale zawsze dobrze zglębić temat ;) dzięki z góry

Gość wyspiarka35
czyli nikt takiego problemu nie ma.....

Gość ja tak miałam........
ale przeszło. galaretki jedz, podobno pomaga

Gość no nieźle nieźle
mnie zaczeło się od strzykania a w kilka miesięcy potem pojawił się ból przy chodzeniu po schodach po czasie okazało się że to chondromelacja chrząstki czyli trwałe uszkodzenie idź do ortopedy, zrób usg zanim się pogorszy zazwyczaj zaczyna strzykać gdy jest za mało mazi stawowej a to powoduje niszczenie stawu, chrząstki kup preparat na stawy z glukozaminą, chondronityną i zażywaj regularnie, galarty i galaretki też są dobre

Te wszystkie preparaty nie mają udowodnionego działania- chrząstka się nie regeneruje... Mogą co najwyżej poprawić jakość i ilość wydzielanej mazi stawowej. Ruch działa korzystnie na stawy- wzmacnia chrząstkę i poprawia jej odżywienie. Ale nadmierne obciążenie przeciwnie- prowadzi do jej niszczenia. Poproś lekarza rodzinnego o skierowanie do ortopedy, może będą konieczne badania.