udany12 0 Napisano Maj 21, 2012 Witam, mam problem otóż chcę rozpocząć współżycie z dziewczyną. Ona nie ufa prezerwatywom i nie chce wpaść, ale z racji tego, że nie ma jeszcze 18 lat to nie może sama iść do ginekologa żeby przepisał jej tabletki antykoncepcyjne, a mamy raczej nie uda się nakłonić do wizyty razem z nią. Tutaj nasuwa się nasze pytanie, czy oprócz prezerwatywy można stosować coś dodatkowo co zapobiegnie ciąży i jest bez recepty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Maj 21, 2012 Globulki plemnikobójcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GromHellScream Napisano Maj 21, 2012 Przecież jak się nie ma 18 lat, to można iść samemu do gina. Ja miałam 17 lat jak zaczęłam brać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bialamasajka Napisano Maj 22, 2012 To może niech określa sobie dni płodne i niepłodne. W dni płodne nie współżyjcie w ogóle. Tylko wtedy można zajść w ciążę, więc będziecie spokojniejsi. Mogę wam polecić afrodytę - tester na ślinę bo sama używam. Dobrze wyznacza poszczególne fazy cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ekspert antykoncepcji PO Napisano Maj 24, 2012 Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach