Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamiaaa

wysypka na twarzy u 5 tygodniowego dziecka

Polecane posty

Gość mammamiaaa

Moja córka od tygodnia ma na buzi wysypkę, na jednym policzku ma mnóstwo małych krostek, które robią się czerwone zwłaszcza gdy leży na tym boku, a czasem bledną... Natomiast na czole ma kilka większych krostek, zauważyłam, że jej skóra zrobiła się wrażliwa - jak przetrę wacikiem z przegotowaną wodą to niektóre miejsca robią się czerwone... Do tego dziś jej czoło zaczęło dziwnie pachnieć, nie wiem czy to te krostki pękają i stąd ten zapach? Byłam w czwartek u lekarza, ale miała mniej krostek i powiedział, żeby nic z tym nie robić tylko nawilżać skórę...:/ Ale skóra małej wygląda coraz gorzej i zaczynam sie martwić... Mała jest na cycku

Gość mnimiiiiiiiii
no włqsnie, jest na cycku,,,, tobardzo normalne, nic z tym nie rób, bo to jest trądzik niemowlęcy, dziecko pije Twoje hormony :) my tez mielismy tak w tym okresie, mineło po około miesiącu. Nie nawilżaj, jakby było bardzo dużo to wtedy posmaruj lekko kremem do pupy np. HIPP jak masz z cynkiem. Przejdzie nie martw się. To sie pojawia własie jak jest ciepło, albo jak dziecko płacze, lu lezy na tym.

Gość mammamiaaa
A więc to nie jest alergia? Bo już zaczęłam sobie robić wyrzuty, że jem coś czego nie powinnam...

Gość mnimiiiiiiiii
nie, poczytaj sobie o trądziku niemowlęcm, ma kazzde dziecko karmione piersią. moze tez miec opuchniete brodawki i kropelki mleka )

Gość mammamiaaa
Dziekuje za informecje, poczytam

Gość hej,hej poczekaj
do dziś tez mnie to załamywało od tygodnia mojemu trzytygodniakowi zaczęły się pojawiać punkciki, przegotowana woda, rumianek sudocrem, nic nie pomagało, a codziennie przybywały nowe. W ciągu pół godziny zbladły , do tego stopnioa, że trzeba się mocno przyjrzeć, żeby je zauważyć i to po jednym zastosowaniu, to cudo to najzwyklejszy nadmanganian potasu, za 6 złotych w każdej aptece, bardzo polecam