Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa12344

ropiejące oko

Polecane posty

Gość ciekawa12344

Pewnie ten temat był nie raz,ale chcę się o co zapytać przy okazji upewnić. Wczoraj zaczęło ropieć mi oko,dziś obudziłam się z zaropiałym okiem i nie mogłam go otworzyć.. Udałam się do lekarza rodzinnego,a nie do okulisty jednakże lekarz rodzinny od razu stwierdził, że to zakażenie bakteryjne .. mam przepisane kropelki i maść z antybiotykiem . Oko jest przekrwione,spuchnięte i w porównaniu do drugiego jest bardzo małe , lekko pobolewa. Zastanawia mnie to dlaczego tylko z jednym okiem jest coś nie tak,a z drugim w miarę dobrze ,chociaż to drugie od godziny zaczęło także ropieć. Myślicie ,ze to zapalenie spojówek bądź to zakażenie bakteryjne? Mam nadzieje ,że tak ,bo na samą myśl ,że mogłoby to być coś poważniejszego robi mi się słabo .

Zapalenie spojówek z takimi objawami nie jest zazwyczaj poważne. Ja jednak (jeśli miałabym możliwość) poszłabym do okulisty, żeby zbadał oko dokładniej w tzw. lampie szczelinowej. Pamiętaj, żeby dbać o higienę, nie wkładać palców do oczu, używać oddzielnych wacików do każdego oka itp.