Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_daleka

Loette 28

Polecane posty

Gość Pani_daleka

Witajcie forumowiczki. Widzę, że w internecie aż huczy od braku informacji na temat tabletek Loette. To prawda? : ) Ja osobiście je zażywam (mieszkam za granicą) i chciałam poszukać informacji. Niestety, w polskiej bazie nie można nic znaleźć :) (Ewentualne pytania może? chętnie odpowiem)

Gość owie3ka18
Hej ja własnie dostałam loette 28 tez mieszkam za granica mam 3 miesieczne dziecko i mam pytanie czy wystepuja u ciebie jakies skutki uboczne?i jak zaczac te tabletki zarzywac?np jesli okres dostane w czwartek mam zaczac on rózowej tabletki oznaczonej tym dniem tygodnia i za szczalka podazac do kolejnych tabletek?

Gość Pani_daleka
Skutki uboczne: U mnie akurat wystepowały przez 2 pierwsze blistery. Bylam cala napuchnieta, bardzo nerwowa, obolała. Przy 3 wszystko sie wyrównało. Co do zażywania: zaczynasz od tabletki numer 1. Nie od numeru dnia tygodnia itp. i kontynuujesz przez te 21 dni. Później masz 7 bialych, ktore jk chcesz to bierzesz, jak nie to pomijasz (to tylko cukier).

Gość Pani_daleka
Co do ubocznych to jeszcze zapomniałam o tym, że było mi nie dobrze rano, czułam niechęć do wszystkiego itp :)

Gość gość
Witam ja też mieszkam za granicą i tez je biorę. Od 3 miesięcy miałam dziwne miesiączki 4-5 dni minimalnych krwawien i potem 6 dni okresu... poszłam do lekarza się przebadać i stwierdził że wszystko ok. Zapisał mi te tabletki i kazał wziąć 1 pierwszego dnia jak tylko zobaczę ze krwawie tak też zrobiłam. .. biorę je 19 dni przez pierwsze 16 były lekkie krwawienia raczej brązowa wydzielina...od 3 dni mam okres boli nie brzuch czy to normalne... pytanie czy przez to ze tak dziwnie z tym okresem to czy antykoncepcja jest skuteczna bo nie wiem czy mogę współżyć bez prezerwatyw? A i czy te plamienia miną

Gość gość
Mi te tabletki wogole nie sluza...wysypuje mnie po nich na brodzie mam bolace krostki jak jakas malolatka :( bralam wczesniej Yasminelle ale lekarz polecil zmiane na Loette bo niby bezpieczniejsze...to sobie zmienilam...zla jestem ze zaczelam je brac! Czekam tylko do konca opakowania i wracam do Yasminelle!!