Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakbytobyło

ile powinno zjadać 3 miesięczne niemowle ?

Polecane posty

Gość jakbytobyło

witam ile powinno zjadać 3 miesięczne niemowlę na dobę? bo mój malec zjadał po 1300 czasami więcej jadł co 2 godziny po 130 czasami więcej a teraz pije tylko 40-60.. nie wiem czym to moze byc spowodowane.. ile takie dziecko powinno wypijać mleka ?

Gość a ja a ja
to zalezy wszystko od dziecka moja mała piła 150ml

Gość a ja a ja
co 4 h

mój mały jak miał 2, 3 miesiące to często jadł. na poczatku jadł dużo mm a potem jadł mniej ale za to częściej. wogóle często chciał jeść. ale dawałam mu mm kiedy chciał. teraz ma 4 miesiące i wyrósł z tego sam. je co jakieś 4 godz po 150 ml w tym też kaszke i inne jedzonka. takie maluchy nie mają jeszcze uregulowanego żołądka. nie wiedza ile jeść żeby się najeść i stop, a potem dopiero za jakiś czas. co chwilę takie dzieciaczki chciałyb y jeść. też mnie to martwiło. ale wszyscy mi tak mówili, że zobaczę i jeszcze troche a dziecku samo sie wszystko ureguluje. i mieli racje. na twoim miejscu dawałabym mu mleko jak tylko chce. przecież jak krzyczy ze jest głodne to nie bedziesz sie z nim męczyć. wodą go też nie oszukasz. ja myśle, że je dobrze. skoro tyle je to widocznie tyle narazie potrzebuje.

Gość jakbytobyło
tylko martwi mnie to że wcześniej jadł ładnie a teraz od kilku dni je nawet nie połowe z tego ;/ jadl po 130 a teraz od jakiegoś czasu pije tylko 40-max 60;/ i nie je częśćiej też co 2 godzinki

Gość m88x
moze je mniej bo chce pic, mleko jak zupa, a zupa sie nie napijesz ;) kazde dziecko je inaczej moj jad od poczatku bardzoooo duzo bo urodzil sie 4 kg i mial zapotrzebowanie dziecko da znac kiedy ma dosc

Gość jakbytobyło
no niby tak mój ur się 3.500 ... ale spadł mi z wagi 100gram przez to jak je

Gość jakbytobyło
miał tydzien temu 6400 a teraz ma 6300