Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls

11 kg w 30 tc czy to duzo?

Polecane posty

jak w temacie

Gość 5546
no ja przytyłam 6 kg

Gość wg mnie jest ok
raczej w normie

Gość cccccccccccccccccccccc
ja przytyłam 12 przez całość. więc moim zdaniem dużo. a jeszcze ponad 2 miesiaca do konca kiedy dziecko najwiecej rosnie.

:( to co zrobic zeby za duzo nie przytyc?

Gość ciekawa jestem....... .
nic nie zrobisz- :) to przewaznie woda się zbiera- kobieta puchnie. zejdzie po porodzie. staraj się dużo ruszać, spacery itd. i jeść zdrowo.

no moze, bo waze sie codziennie i od wczoraj przybylo mi 0,7 kg. mam nadzieje, ze to woda....

Gość Mamuśka007
Jeśli tyle Ci przybyło w ciągu doby, to skonsultuj się z lekarzem. To może być zatrucie ciążowe.

Gość TakaSobieMama:)
"... ja przytyłam 12 przez całość. więc moim zdaniem dużo. a jeszcze ponad 2 miesiaca do konca kiedy dziecko najwiecej rosnie..." Ja przytylam do 32 tygodnia 10kg a przez nastepne 8 tylko 1 kg ... wiec reguly nie ma :P

nie bede sie na razie konsultowac, bo wiadomo ze waga tez moze roznie pokazywac, poza tym czasem mialam takie dni, ze wlasnie w jeden dzien + o,6 kg a na drugi dzien waga wracala o normy. Tak mialam nawet przed ciaza :)

ale tak tylko dodam, ze jestem troche zdziwiona, ze az tyle przytylam, bo nie przytyly mi nogi (mierze obwod uda od poczatku ciazy) ani tyłek, troszke moze w ramionach - ale bardzo mało, no i piersi i brzuch - przy czym brzuch tez podobno nie jest gigantyczny jak na ten tydzien. To czemu tyle waze?

Gość berschkkka
To nieprawda, ze najwiecej sie tyje pod koniec ciazy. Moze sie puchnie bo zbiera sie woda. Ja jestem w 27 tygodniu i juz mam 10 kg na plusie. Lekarz nic nie mowil. Bez przesady dziewczyny z tymi kilogramami. Kilka kg w jedna czy druga strone nikomu nie zaszkodzily. ? Nie zachowujmy sie jak nastolatki.

Gość berschkkka
To nieprawda, ze najwiecej sie tyje pod koniec ciazy. Moze sie puchnie bo zbiera sie woda. Ja jestem w 27 tygodniu i juz mam 10 kg na plusie. Lekarz nic nie mowil. Bez przesady dziewczyny z tymi kilogramami. Kilka kg w jedna czy druga strone nikomu nie zaszkodzily. ? Nie zachowujmy sie jak nastolatki.

Gość Mamuśka007
Powiem Ci, że mam podobnie. 6kg na plusie w 23. tygodniu i też nie wiem, gdzie to poszło. Piersi urosły, ale bez przesady, a brzuch wielki nie jest jak na ten tydzień. Reszta bez zmian.

Gość biorąc pod uwagę
że ja przytyłam w ciazy 35 to niewiele :) tak na pocieszenie :)

Gość to zalęzy od budowy
wzrostu itd... ja mam 164 cm, 52 kg i w całej ciąży przytyłam 9kg, a koleżanka która ma 174 cm przytyła 15 i nic nie było między nami różnicy widać :-)

no to tymbardziej dziwne, bo ja mam 155 cm przed ciaza wazylam 53 kg:)

Gość Mamuśka007
Wyższa osoba wcale nie powinna więcej przytyć. Przyrost wagi zależy od tego, czy przed ciążą ktoś ma nadwagę, niedowagę, czy waży w normie.

Gość matka 4 -latka
nastepna :( masakra z tymi dziewczynami... zachodza w ciaze a potem biadola na forum, ile przytyly, pytaja czy duzo, casting sie robi i przechwalki, ktora przytyla mniej. Ogarnijcie sie-matkami macie zostac? Macie dziwne problemy, w ogole cale forum pelne infantylnych pytan.

Gość bububububuuu
ja jestem w 30 tc i też mam +11 kg jem normalnie - ani mało, ani dużo tyle że mam ciążę leżącą od początku II trym wpada mi 0,5 kg/tydz, na początku 7 mca trochę więcej wychodzę z założenia, że trzeba pilnować wagi i jak za szybko przyrasta to zwracać uwagę na to, co się je, ale tak poza tym to nie można się dać zwariować - dzidziol musi dostać wszystko, czego potrzebuje i to jemu ma być teraz optymalnie - my sobie najwyżej schudniemy po ciąży

Nie ma reguły, każda z nas jest inna także ciężko powiedzieć ;) Ale raczej norma....

Gość Mamuśka007
Matka 4-latka - a czy to, że ktoś zachodzi w ciążę oznacza, że ma olać to, jak wygląda? Nie wolno mu się już interesować własnym samopoczuciem i stanem zdrowia (bo nadwaga, również w ciąży, nie jest dla organizmu niczym dobrym)? Ja rozumiem, że nie można się głodzić i liczyć kalorii, ale kobietą nie przestaje się być, tylko dlatego, że nosi się dziecko.

Gość kryytykantkaa
mysle ze to moze byc troche za duzo