Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moni2210

oszukana z becikowym u położnych

Polecane posty

Gość moni2210

Chciałam się dowiedzieć jezeli byłam się zarejestrować przed 10 tyg ciąży i chciałam jak najszybciej przed tym,10,tyg jednak położne powiedzialy mi że niemusze się śpieszyć żeby dostac becikowe bo ta ustawa nie istnieje.więc zapisały mnie do lekarza w14tyg.teraz się staram o becikowe i niestety nie przysługuje mi.położne wprowadziły mnie w błąd niewiem co robić z nimi odpiszcie

Gość ja tez sie bylam rejestrowac
w 9 ale zapisaly mnie dopiero na 11. To widocznie taka odgorna polityka.

Gość moni2210
A gdzie byłaś się rejestrować? I co też pewnie nie dostalas becikowe

no normalnie w przychodni ;) 11 tydz. to nie 10...

Gość moni2210
A skąd jesteś może byłyśmy w tej samej przychodni.ja ci powiem że te polozne trzeba dać do sądu bo ile jeszcze kobiet odsyłają

Ale one mi nic na temat becikowego nie mowily. Po prostu tak rejestrowaly. Miejsc wczesniej nie bylo.

Gość późno się kapnęłyście z ciążą
To Wy powinnyście wiedziec jakie jest prawodawstwo. Jeżeli nie wiedziałyście to trzeba było iść do urzędu miasta. I tyle w temacie.

Ale ja wiedzialam. Kto mowi, ze nie? Tylko dopiero pod koniec 8 tyg sie dowiedzialam ze jestem w ciazy. Raczej nie moja wina, ze miejsc nie bylo i dopiero w 11 tyg. mnie przyjeli?

Gość Jak to tak???
Ta ustawa nie istnieje!!! 3 razy trzeba isć do lekarza a nie przed 10 tyg

Gość moni2210
Ale tak zostalas pokrzywdzona przez te polozne bo ustawy powinny znać a nie że niema miejsc.powiem ci że u mnie też tak mówiła że niema miejsc i że niemusze się śpieszyć bo ustawa już nie istnieje i nieman o nic się martwić.teraz to one powinny mi zapłacić

A 8 tydzień to Twoim zdaniem wcześnie? Ja wiedziałam od 3tc,wtedy też byłam na potwierdzeniu u gina.

Gość moni2210
Ta ustawa istnieje od stycznia 2012 a ja byłam.w 2011

ja nie mowie, ze 8 to wczesnie. Tylko skad ja wczesniej mialam wiedziec, skoro nie mialam objawow zadnych?

Gość moni2210
Tak oszukiwac ludzi polozne mają czas a kobiety cierpią

A jaką antykoncepcję stosowałaś? moni-pierwsza zasada w naszym ustawodawstwie jest taka,że nieznajomość prawa nikogo nie tłumaczy. Trzeba było potwierdzić w organie,który wypłaca. Jak się nie chciało iść to masz efekty.

Zadnej nie stosowalam. Jakie znaczenie ma rodzaj stosowanej antykoncepcji na brak objawow ciazy?

Gość lalooonaaa
dajcie spokój za to becikowe i tak nic nie da sie kupic... a wywalczyc nie wywalczycie-moja mam jest połozna i taki maja nakaz-odsyłać , przedłużać-oszukiwać-dla państwa ważny jest nowy obywatel, który bedzie zarabiał na emerytury i to,zby zaoszczedzic na becikoweym

moja koleżanka też tak miała! ale u nas jest taki lekarz który wystawia jakie ci tylko zaświadczenie potrzebne za odpowiednią opłatą i wystawił jej że była u niego w 6 tyg po skierowanie na badanie krwi w ciąży. i do becikowego starczyło.

Gość moni2210
Ja też chcę iść prywatnie i za opłata mi wypisze a może akurat się usa

Gość moni2210
A dla ludzi biednych te becikowe jest ważne bo chociaż kupisz dziecku mleko i pampersy

Gość dfdfdd
jak biedni to po cholerę robią dziecko, i co, czym później je wyżywią jak becikowe sie skończy, a to tylko parę groszy, a dziecko trzeba utrzymywać co najmniej od pełnoletności tj. 18 lat.

ja rodziłam w 2010 i faktycznie wtedy weszło, że nieważne kiedy sie było pierwszy raz u lekarza ważne że była chociaz jedna czy trzy wizyty. we wrześniu 2011 chodziłam składać papiery na zasiłek i wisiało w gablocie ogłoszenie, że znowu weszło, ze trzeba do 10 tc miec za soba pierwsza wizytę. i często się zdarza że kobiety nie wiedzą że są w ciąży nawet do 3 msc, pewnie specjalnie tak zrobili, żeby mniej wydac na becikowe żałosne

czy biedny czy bogaty i tak sie należy becikowe. drugie jeżeli przysługuje zasiłek rodzinny

Gość fluconicon
trzeba bylo isc prywatnie...proste:)inwestycja 100 zł a zyskałybyscie tysiac becikowego:D

Gość moni2210
No tak prywatnie jest szansa ale czy to się uda.niewiadomo czy lekarz wypisze to świadczenie do becikiwego

Gość moni2210
Ile jest jeszcze takich kobiet co zostały oszukane piszcie i dajcie mi porady

Gość a nie masz w okolicy takiego
lekarza pierwszego kontaktu, normalnie w przychodni łasego na kase? idziesz i mówisz mu że potrzebujesz zaświadczenie że byłaś na wizycie wtedy a wtedy i powiedziałaś o ciąży. a skąd jesteś?

Gość moni2210
Niewiem czy taki jest

Gość moni2210
Więc kobietki uważajcie z ta ustawa bo będziecie miały problemy może tu są jeszcze jakieś które zostały oszukane i jak se z tym poradziły piszcie