Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka94

Ból gardła.

Polecane posty

Gość Natalka94

Od ponad tygodnia boli mnie gardło. Stosowałam różne tabletki do ssania, laryngup, strepsils, neo angin i nic. W styczniu wylądowałam w szpitalu na zapalenie płuc, ale tym razem kaszel pojawia się tylko w nocy i to tylko chwilami. Od tamtej pory co dwa miesiące mam chore gardło. Tylko za każdym razem pomagały jakieś tabletki , z 2-3 dni i przychodziło, ale nie tym razem. Gardło mam zaczerwienione. Migdałków nie mam powiększonych, i chorych, bo również mi to laryngolog jakiś miesiąc temu stwierdził . Zauważyłam, że mam żółte podniebienie od wczoraj . ;/ I nie wiem co robić, bo nie lubię chodzić do mojego lekarza, bo ciagle stwierdza, że coś za bardzo choruje i to jest trochę drażniące, bo wchodząc do niego słyszę jak zwykle to samo pytanie " i co znów gardło?" i tak na prawdę mi nic nie przepisuje. Ale to nie moja wina, bo staram się ubierać odpowiednio do pogody i dbać o zdrowie. Dlatego pomóżcie mi jakie mogą być inne jakieś tabletki, sposoby. W ostateczności pójdę do niego ,ale jak już nic nie pomoże .

Laryngolog nie podjął się leczenia? Niekoniecznie migdałki muszą być powiększone- częsty przy nawracających infekcjach dochodzi do zaniku tkanki i zastąpieniu jej tk. włóknistą, dlatego migdałki mogą być nawet mniejsze.

Gość Natalka94
Laryngolog tylko stwierdził, że jest wszystko w porządku , migdałki również. Więc sama nie wiem. Kupiłam dzisiaj neo angin w sprayu bo czytałam, że jest dobry, a jak nie to w piątek się wybiorę do lekarza, jakoś przeboleje tą wizytę, ale myślę, że przy okazji przepisze się do innego, bo ten jest na prawdę nie miły. A co do mojego bólu, to już z drapania i pieczenia jest ból po prawej strony taki, że czasem nie mogę czegoś połknąć. Nie rozważam anginy, bo przy anginie zazwyczaj ma się wysoką gorączkę, a u mnie takowa się nie pojawia. Dziękuje za odpowiedź:)

Dość dobrze działa na bolące gardło Septolete plus w sprayu;) Ma substancje znieczulająca. A poza tym może jakieś płukanki- jest taki fajny płyn do płukania Glimbax.... działa mocno przeciwzapalnie. - - - - - - - - - - > http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

Gość Natalka94
Dziękuje bardzo za stronkę, jutro spróbuje to ze szklanką, a z tego testu wyszło mi 121 czyli prawdopodobieństwo zakażenia . Ciekawe, nigdy o tym nie słyszałam.

Gość carpee_08
Nieźle działa strepsils intensive. poza tym ja oprócz tego robię sobie jeszcze płukanie gardła.

Gość gabiriel s.
Na http://www.i-apteka.pl mają dobry lek, tylko nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy - sama mam taki sam. Po pracy wskażę ci konkretną nazwę...