Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaona

aktykoncepcja, poradzicie?

Polecane posty

Gość mlodaona

Witam, więc od niedawna zaczęłam współżycie ze swoim chłopakiem. Nie chodzi o to, że to moj pierwszy raz . Tylko o to, że to stały partner i nie chcę ciągle ryzykować z samą prezerwatywą . Mam 20 lat i nie chcę zostać mamusią . Chcę iść do ginekologa ... myślałam o tabletkach . Hmmm... jakie wy metody antykoncepcji stosujecie? jakie polecacie? Dziękuję za odpowiedz

Gość madziulah
Ja zanim nie pomyśleliśmy o dzidzi stosowałam kilka lat tabletki i nie wyobrażam sobie innej antykoncepcji bo nie myślałam, nie stresowałam się ciążą i dobrze się czułam :)

Gość cellinka
Ja oprócz prezerwatyw określam sobie dni płodne przy pomocy testera na ślinę. Jeśli wystąpią bardziej uważamy. I to spkojnie wystarczy jak dla mnie :)

Tabsy. Doradzić konkretnych nie można, ponieważ każda z nas inaczej reaguje na poszczególne rodzaje.

Tabletki. 1. 100 % pewności 2. Nie są kłopotliwe, tylko trzeba brać regularnie. 3. Nie potrzeba dodatkowych zabezpieczeń. 4. Normują cykle. Ginekolog dobierze właściwe dla Ciebie.

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

no, nie tak do konca 100% ; ) ale 99,9 Ja brałam yasminelle, masakra jak dla mnie ale sa co sobie chwala. Nastepnie przez okolo 1,5 roku plastry (sa tylko jedne Evra). No i teraz zaczne brac Sylvie20, dla mlodych osob podobno wskazana, tzn lekarz mi powiedział ze jestem za mlodziutka zeby faszerowac sie czyms "mocniejszym". Powiedział ze Yaz, Yasmin i Yasminelle(nie wiem czy dobrze napisałam) nie jest wskazane dla mnie, dodał równierz ze leki refundowane (te tansze) sa bardziej przeznaczone do leczenia a nie jako srodek antykoncpecji co nie zmienia faktu ze na to nie działaja ;-)