Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mango24

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość mango24

Witam, Mam pewne objawy, które sugerują mi, że mogę być w ciąży. Kilka dni temu odbyłam stosunek bez zabezpieczenia w dni płodne 16 dc przy cyklach 28/29 dniowych. Według moich obliczeń wypadło to na dzień owulacji lub zaraz po niej. Od 2 dni utrzymuje się u mnie bardzo wysoka temperatura - dzisiaj przekroczyła 38.3 C. Oprócz tego częściej oddaje mocz, bardzo bolą mnie plecy oraz odczuwam ból podbrzusza i kłucie jajników. Raz jeden raz drugi. Czy jest możliwe, żeby tak wysoka temperatura ogólne zmęczenie i senność, która nigdy wcześniej nie zdarzyła mi się w ŻADNYM cyklu, świadczyły o zapłodnieniu? Bardzo chciałabym być w ciąży! Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość madziulah
parę dni od ewentualnego zapłodnienia to zdecydowanie za mało by to stwierdzić. Poczekaj jak minie ok 14 dni od stosunku i zrób test a będziesz miała pewność bo czasem jak czegoś bardzo chcemy to i objawy się pojawiają. Ja tak miałam w pierwszym cyklu starań - wszystkie obawy a ciąży nie było. Udało się za drugim razem. Wiem, że to trudne ale musisz uzbroić się w cierpliwość

Gość nius
no nie powiedziałabym. Twoje objawy jakoś mi się skojarzyły raczej z problemami z nerkami. Zrób sobie podstawowe badanie moczu. To może być zapalenie ukł. moczowego albo kamica nerkowa. Przy tej drugiej miałam -częste sikanie, ból pleców promieniujący podbrzusza. Sprawdź to bo temp. jest wysoka.

Gość mango24
Kurczę, chyba już się za bardzo nakręcam. Ale ta temperatura nie daje mi spokoju... Będę czekać cierpliwie. Jeszcze jakieś 10 dni do wstrętnej @, mam nadzieję, że nie przyjdzie. :) Dziękuję za odpowiedź!

Gość mango24
Nigdy nie miałam żadnych problemów z nerkami. Ale masz rację, sprawdzę to. :)

Gość nius
ja też nie miałam -do czasu. Z objawów nie skojarzyłabym z nerkami ale tak wyszło, dlatego zbadaj mocz a równocześnie poradź się lekarza. Plecy bolą cię w okolicy krzyża? Bo u mnie tak bolały plus ból promieniował do podbrzusza. A przy problemach z ukł. moczowym temp. lubi się podnosić. Przy zapaleniu ukł. moczowego miałam dziwne objawy -nadwrażliwość na zapachy oraz ból głowy.

Gość mango24
A czy nie powinnam mieć trudności z oddawaniem moczu? i byłoby to bolesne przy zapaleniu nerek? Takich objawów nie mam.

Gość nius
w sumie to przy początkowych bólach od kamieni nie miałam problemów z oddawaniem moczu.niewielki dyskomfort pojawił się dopiero jakiś tydzień przed urodzeniem kamienia. A taka niemożliwość oddania moczu doszła dopiero dzień przed pozbyciem się kamienia. A przy zapaleniu ukł. moczowego w ogóle nie miałam problemów z sikaniem jako takim.

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość mango24
Jednak nie są to problemy z nerkami. W żaden sposób. W 21 dc pojawiły się u mnie dziwny śluz z krwią- taką różową raz mnie raz bardziej. Było to jakieś 7 dpo. Dosyć obfity ten śluz. Trwało to jakieś parę dni. Do tego doszedł ból podbrzusza inny niż w trakcie okresu - bez skurczy. Przypomnę, że 14-15 dc miałam owulację i możliwość zapłodnienia. Ten śluz pojawił się u mnie pierwszy raz, nigdy nie miała takich dziwnych plamień. Teraz zmieniło się to w delikatne ciemnobrązowe plamienie, które trwa do teraz. Robiłam test - negatywny. Czy mogę się jeszcze łudzić, że jestem w ciąży w sumie to dopiero 26 dc? Czy to po prostu jakieś problemy z hormonami?